Hlavní obsah

Sedmnáctá Královéhradecká veterán rallye povede krajem Orlických hor a Podorlicka

Novinky, Dana Ehlová

Krásný region Orlických hor a Podorlicka budou od 25. do 27. srpna brázdit neméně krásné historické skvosty na dvou a čtyřech kolech poháněné koňmi pod kapotou.

Foto: Dana Ehlová

Krásný region Orlických hor a Podorlicka budou od 25. do 27. srpna brázdit neméně krásné historické skvosty poháněné koňmi pod kapotou.

Článek

Právě v těchto dnech se totiž uskuteční už 17. Královéhradecká veterán rallye - memoriál Zdeňka Kuthana, určená pro vozidla do roku výroby 1960 a zajímavé stroje do roku výroby 1970.

V rámci pestrého programu absolvují účastníci také exkurzi ve výrobě autodílů pro Škoda auto Kvasiny a návštěvu technického muzea parních strojů v Žamberku. Po cestách v kraji Orlických hor ujedou historičtí krasavci trasu v délce kolem stovky kilometrů.

V sobotu se uskuteční výletní jízda do krajské metropole s návštěvou zajímavých kulturních památek na trati a vyhlášené akce Nábřeží paromilů, což je největší evropské setkání všech funkčních parních strojů od parní mlátičky až po lokomobily.

V pátek před polednem potěší příznivce naleštěných veteránů na náměstí v Rychnově nad Kněžnou a v sobotu mezi 17. a 18. hodinou v historickém centru Dobrušky. 

Reklama

Výběr článků

Načítám