Hlavní obsah

Sedmé kolo první korfbalové ligy nabídlo nudu i vyhrocené okamžiky

Novinky, Jan Pařík

V sedmém kole druhé nejvyšší korfbalové soutěže se opět dařilo favoritům z Kolína a Prostějova, všechny body brala i českobudějovická rezerva.

Foto: Jan Pařík

Tábor

Článek

MINITURNAJ V SEZIMOVĚ ÚSTÍ 1

Jeden klidnější a dva divoké duely. To se dá říct o klání mezi domácím Táborem, Kolínem a Novým Lískovcem. Tábor, který nastoupil v sedmi hráčích, v prvním zápase proti Kolínu špatně začal, poté se však do zápasu dostal a dokonce i vyrovnal. Na výhru mu to však nakonec nestačilo a padl 13:17.

„Ujel nám první poločas. Protože jsme hráli v sedmi, tak jsme si asi řekli, že nemáme šanci a od začátku to trochu vzdali. Paradoxně se celkem dařilo naší trojici, kdežto čtveřice se moc nechytla. O poločase jsme však dali hlavy dohromady a ve třetí části jsme srovnali na 10:10. Je třeba však říct, že Kolín si to docela hlídal, nehrál pak úplně naplno,“ líčila táborská korfbalistka Pavla Horáková.

V zápase mezi Novým Lískovce a Táborem to vřelo. Na palubovce se totiž postupně rozpoutala tvrdá bitva, občas se pěkně zajiskřilo a nechyběly ani slovní přestřelky.

„Ale bylo to ještě v rámci únosných mezí. Na straně Nového Lískovce se dařilo mladší Cupákové, jenže soupeř postupně znervózněl a trochu se to vyhrotilo. Před zápasem jsme si říkali, že bychom to měli zvládnout i v sedmi, což se nám naštěstí podařilo,“ řekla Horáková po táborské výhře 24:17.

Tábor KC SPŠS - Kolín VKC 13:17

Brno KK Nový Lískovec - Kolín VKC 10:27

Tábor KC SPŠS - Brno KK Nový Lískovec 24:17

MINITURNAJ V SEZIMOVĚ ÚSTÍ 2

V dalším měření sil se utkaly rezervy Českých Budějovic a brněnského Korfbal klubu a Náchod. I když rezervy… V brněnském a hlavně v českobudějovickém dresu se to hemžilo extraligovými hráči a Jihočeši toho využili. Nejprve přehráli 19:13 Brno a poté i 21:11 Náchod.

„Ve čtvrtek cestujeme na Europa Shield, proto dostalo dost prostoru hodně hráčů z prvního týmu. S Brnem jsme měli od začátku navrch. Dávali jsme šance, kdežto soupeř to měl naopak. Ve druhém utkání jsme se pak snažili útočit přes všechny hráče, nevyužívat jen obvyklé střelce. Docela se nám to povedlo,“ uvedl českobudějovický Daniel Šmíd.

„Na Europa Cupu se objevíme zase po pár letech a za cíl máme medaili. Turnaj bude asi dost vyrovnaný, ale my můžeme uspět. Nedělní zápasy nám posloužily jako dobrá příprava,“ dodal hráč třetího celku tabulky.

České Budějovice KCC Sokol B - Brno KK B 19:13 

SK Plhov Náchod - Brno KK B 16:30

České Budějovice KCC Sokol B - SK Plhov Náchod 21:11

DVOJZÁPAS V HAVÍŘOVĚ

Dva duely v Havířově přinesly podobný průběh. Domácí Šenov v první polovině obou klání prostějovskému béčku vzdoroval, nakonec se však vždy musel před soupeřem sklonit a prohrál 13:16 a 12:17.

„Šance na nějaké body existovala. Poločasové výsledky byly těsné, v prvním utkání jsme dokonce úvodní čtvrtinu vyhráli 5:2. Jenže Prostějov začal pak být efektivnější kolem koše a to rozhodlo,“ popsal šenovský Ondřej Sládeček.

Šenov KC - ZŠ - Prostějov SK RG B 13:16

Prostějov SK RG B - Šenov KC - ZŠ 17:12

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám