Hlavní obsah

Sedm tisíc svíček ozáří prostory linhartovského zámku

Novinky, Jaroslav Hrubý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 22. srpna od 21 hodin ozáří 7000 svíček prostory linhartovského zámku. Pouze tento večer bude zpřístupněno pro návštěvníky zámecké sklepení, kde se ponoří pod mořskou hladinu.

Foto: Jaroslav Hrubý
Článek

Tématem letošní noční prohlídky je podmořský svět podle Julese Verne. A co návštěvníci pod mořskou hladinou uvidí? Želvy, obrovské žraloky, ježovky, hejna pestrobarevných rybiček, krabů a možná se objeví i chobotnice.

V tomto prostředí se odehrává většina příběhů Vynálezu zkázy, Cesty kolem světa nebo dobrodružného vědeckofantastického románu Robur dobyvatel a  Robur, pán světa. Nebude chybět ani Nautilus, legendární potápěči a spousta dalších zajímavostí, které pro své návštěvníky připravili příznivci linhartovského zámku.

Organizátoři noční prohlídky nenechali nic náhodě. Tři měsíce ve výtvarném ateliéru v Městě Albrechticích tvořili z kašírovaného papíru všechny mořské tvory. Podmořskou atmosféru doplní velkoplošné obrazy mořské dna.

Linhartovští také nezapomněli na občerstvení. Návštěvníci si budou moci pochutnat na jelením guláši, steacích, grilovaných hermelínech a jiných domácích pochutinách.  K dostání bude pivo i limo. Posezení v parku zpříjemní hudba pánů Karla Vítka a Davida Tománka.

Večer vyvrcholí ve 22.30 slavnostním ohňostrojem.

Reklama

Výběr článků

Načítám