Hlavní obsah

Sbírka Vánoční strom ve Frýdku-Místku byla rekordní, přes 77 tisíc pro hospic

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Frýdek-Místek pořádalo koncem minulého roku tradiční veřejnou sbírku Vánoční strom. Výtěžek je určen na dobročinné účely. Tentokrát to bylo pro potřeby hospice, provozovaného městem. Vybrat se podařilo přes 77 tisíc korun, což je nejvíce za posledních deset let.

Foto: magistrát FM

Hospic FM

Článek

„Tentokrát byli dárci opravdu velice štědří. Na nákup antidekubitních matrací pro hospic přispěli částkou 77 540 korun, což je nejvyšší výtěžek od roku 2009. V porovnání se sbírkou konanou na konci roku 2018 to je o téměř 29 000 více. Všem dárcům, kteří do sbírky přispěli, patří velké poděkování,“ řekl primátor Michal Pobucký.

Překvapení z úspěšnosti sbírky neskrýval ani ředitel hospice Jan Jursa, který tak vysokou částku vůbec nečekal.

„Za vybrané peníze pořídíme až 11 antidekubitních matrací, které pomáhají předcházet vzniku proleženin u dlouho ležících pacientů. V našem zařízení poskytujeme péči klientům v terminální neboli konečné fázi jejich onemocnění, respektive života, ale také klientům, o které je jinak pečováno v domácím prostředí, ale na nějaký čas mohou být u nás v rámci tak zvané sociální služby. Jedná se tedy především o ležící pacienty, takže antidekubitní matrace jsou pro naše zařízení a především klienty velkým přínosem,“ uvedl ředitel Jan Jursa s tím, že díky dárcům a získaným dotacím od různých společností bude mít již letos většina lůžek v hospici tyto speciální matrace.

Reklama

Výběr článků

Načítám