Hlavní obsah

SaunaFest na cestách měl zastávku v Ústí nad Orlicí

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Provozovatel ústecké sauny Tepvos, spol. s r. o. připravil pro uživatele sauny překvapení, kdy v sobotu 29. listopadu nenabídl jen obvyklou relaxaci, ale s přizváním saunového mága Pavla Hofrichtera a profesionálních saunérů Jaroslava Pallase a Judity Müllerové navíc účast na unikátní "saunové show".

Foto: Stanislava Dvořáková

Saunová show zpříjemnila atmosféru pobytu v sauně sobotním účastníkům.

Článek

Ústecká společnost Tepvos umožňuje zájemcům relaxaci v suché finské sauně s kapacitou 30 míst s ochlazovacím bazénem s ledovou vodou z hloubkového vrtu, venkovní terasou, odpočívárnou a moderními sprchami. Zároveň zajišťuje i nabídku malého občerstvení.

I když saunování má pozitivní přínos pro zdraví, strávená doba v místnostech sauny může přinášet pocit nudy. Bc. Veronika Krajová, vedoucí úseku rekreační služby, společně se svými zaměstnanci připravila proto pro pobyt v sauně speciální divadlo tzv. saunovou show. Jedná se o projekt saunového mága Pavla Hofrichtera, který prostřednictvím provozovatelů saun po celé ČR se snaží dostat saunové rituály do nabídky každé sauny a tím přispět k poznání, že sauna nemusí být jen pocením, ale také výjimečným zážitkem.  

Na premiéře této akce v Ústí nad Orlicí se podíleli aktéři projektu SaunaFest na cestách v čele se saunovým mágem Pavlem Hofrichterem a další dva nejlepší čeští saunéři, Jaroslav Pallas, mistr a vicemistr ČR, který je zároveň na 5. místě v celosvětovém žebříčku a Judita Müllerová, která obsadila 3. místo na SaunaFestu MČR a 6. místo na MS v týmových ceremoniálech.

Pro místní saunu si připravili programové scénky v divadelním podání se speciální náplní pro rodiče s dětmi jako Plyšáčkův ceremoniálek a Medové pohlazení. Pro ženy pak S tebou si zatančím, Ptačí říši a Indian Dream. Pro společnou saunu, která začínala od 17.30 hodin, to byly příběhy Piráti z Karibiku, Ledová královna, Jedeme do Itálie a Tenkrát na západě jako týmový ceremoniál a na závěr Noční Paříž.

V jednotlivých scénkách, trvajících 10 až 12 minut, saunoví mistři vystupují oblečeni do tematických kostýmů s příslušným nalíčením a rekvizitami, takže diváky vtáhnou přímo do děje příběhu. Doprovod tvoří odpovídající hudba a barevné osvětlení. Dalším navozením příslušné situace jsou vonné esence, které jsou s vodou nalévány na rozpálené kameny. Máváním ručníků v tanečním provedení je pak vzduch rozháněn tak, aby byla celá místnost patřičně provoněna.

Pro bližší představu jednotlivých výjevů - například Ptačí říše byla doprovázena ptačím zpěvem s fiktivními ptáčky s třpytivými efekty, Ledová královna vystupuje s koulemi z ledové tříště a indiánský příběh je doprovázen zvuky z bojiště a tóny nástroje džizoredy. V závěrečné procházce po pařížských kavárnách zní melodie v podání Edith Piaf.

Po skončení každého programového bloku je připraveno občerstvení v podobě džusů a ovocných sirupů, s ochutnávkou delikatesů české farmářské výroby, to znamená vše přírodní, bez konzervantů.

Najde se i chvilka pro povídání s Pavlem Hofrichterem. Jeho cílem je zasvětit účastníky do tajů a principů správného saunování a nabídnout jim nové saunové rituály v zábavné divadelní formě. Sám zkušenosti získal na cestách po Německu, Rakousku, Itálii, Finsku, ale i v Maďarsku, kde je již zážitkové saunování uplatňováno. V posledních dvou letech se uváděním saunových show intenzivně snaží o zavedení v ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám