Hlavní obsah

Šanghaj na Karlštejně nabídnou divadelníci z Horšovského Týna

Novinky, Martina Mottlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Divadelní představení Šanghaj na motiv Balady o námořníkovi Jiřího Wolkera se představí v pátek 11. července pod širým nebem na hradě Karlštejn.

Foto: Martina Mottlová

Pozvánka

Článek

Divadelní soubor při Městském kulturním zařízení Horšovský Týn se poprvé představil veřejnosti roku 1970. K zasvěcení na prknech, která znamenají svět, si vybral dramatickou pohádku Boženy Němcové Popelka. Další inscenace pak vycházely z možností, kterou jim poskytovaly divadelní scénáře limitované ideologii oné doby, a neméně tak ekonomicko-provozní záležitosti.

Impulsem k inscenaci Šanghaj se stala slavná Balada o námořníkovi Jiřího Wolkera, a tak se spolu s ní vydejte na zcela novou, neznámou, ale o to zajímavější a napínavější plavbu.

Zakotvíte u námořnické krčmy, v níž si hosté i personál vyprávějí a zároveň ztvárňují příběh nešťastné lásky. Lásky nenaplněné a podvedené, po níž následuje trest. Nemusíte se děsit, že budete účastni pochmurného příběhu. Naopak, v krčmě bude veselo: za doprovodu živé kapely zazní mnoho písní, jeden z hrdinů se dokonce ponoří do mořských hlubin, a speciálním kořením budou i situace realizované s loutkami.

A tak se přijďte sami přesvědčit, že ochotníci, kteří získali cenu na soutěžní oblastní přehlídce venkovských souborů Plzeňského a Karlovarského kraje Žlutické divadelní léto, byli oceněni zcela právem.

Představení uvidíte v pátek 11. července na nádvoří hradu Karlštejn od 21:30 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám