Hlavní obsah

Sambaří mladík se v má v pražské zoo čile k světu

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že vám název sambar nic neříká? Jedná so o rozkošného jelínka z Indonésie a vidět ho můžete v pražské zoo v Troji. Není jediným přírůstkem, za posledních pár měsíců se tu mláďat narodilo víc.

Foto: Petr Hamerník, zoo Praha

sambaří mládě je i v zoologických zahradách vzácné

Článek

Nejenom v jarních měsících přicházejí na svět nová mláďata. V Zoo Praha se teď mohou těšit z nového přírůstku sambara ostrovního. Sameček se narodil 13. listopadu a stále bývá k vidění i ve venkovní expozici, kam většinou doprovází svou matku.

Přišli a hned se rozmnožili

Chov sambarů ostrovních byl v pražské zoo zahájen letos na konci května, kdy z německého Tierparku Berlin přišli do Prahy dva jeleni a dvě laně. Tato rodinka sambarů se v polovině listopadu rozrostla o pátého člena, který se má čile k světu.

„Sambary ostrovní chová v Evropě pouze šest zoologických zahrad, včetně pražské. Původním domovem sambarů jsou indonéské ostrovy Jáva a Bali. Později osídlili i další indonéské ostrovy a lidmi byli introdukováni do velké části indopacifické oblasti,” informovala mluvčí pražské zoo Mgr. Jana Ondrejechová.

Reklama

Výběr článků

Načítám