Hlavní obsah

Salesiánské středisko v Teplicích je plnoleté

Novinky, Hana Machová

Historie teplického Salesiánského střediska Štěpána Trochty – dům dětí a mládeže se píše od roku 1999, kdy byly otevřeny prostory v městské části Prosetice.

Foto: Amálie Holubová

Přípravy na masopustní průvod

Článek

Salesiánské středisko v Proseticích začínalo ve čtyřech místnostech, kde byla herna, počítačovna, výtvarka a tančírna. Později se přidala hudebna, posilovna a kancelář sociálně aktivizačních služeb. Do roku 2013 byl ředitelem střediska P. Ladislav Nádvorník, od roku 2014 je ředitelkou Vendulka Drobná, která poskytla krátký rozhovor:

„Na začátku byl hlavní cíl, aby měly děti kam chodit, aby se dostaly ze sídliště. Tenkrát bych nečekala, že se vše tak rozroste, že budeme pracovat s celými rodinami… V roce 2000 jsem byla součástí party mladých nadšených lidí, kteří chtěli něco změnit. Nebyla to jen práce, nás to fakt bavilo. A baví dodnes.”

A jaká je současnost?  

„Koncem loňského roku jsme do nájmu od Statutárního města Teplice převzali zbývající prostory prvního patra (v přízemí jsou umístěny chráněné dílny Arkadie). 

Ve školním roce 2015/2016 jsme připravili 51 jednodenních akcí pro 1123 dětí, 4 tábory pro 61 dětí, 5 příměstských táborů pro 64 dětí a 8 víkendových akcí pro 76 dětí. K tomu nabízíme v Proseticích 38 odpoledních kroužků, další nabízíme i v městské části Teplice-Trnovany a na faře ve středu města.”

Co chystáte v nejbližší době?

„Ve foyer Domu kultury můžete navštívit výstavu výtvarné soutěže Namaluj svého anděla, ve které se nám sešlo víc než 400 obrázků. A na Zelený čtvrtek 13. dubna uspořádáme Den otevřených dveří prosetického střediska.“

Reklama

Výběr článků

Načítám