Hlavní obsah

Sál vsetínského zámku přivítá talentovaného kontrabasistu Indiho Stivína

Novinky, Klára Blažková

Únorový Cyklus komorních koncertů ve Vsetíně nabídne recitál jednoho z nejnadějnějších kontrabasistů mladé generace ze slavného muzikantského rodu Stivínů. V úvodu koncertu se představí žáci ZUŠ Kostka.

Foto: Promo
Článek

Řeč je o Indim Stivínovi (*2001), který získává významná ocenění v soutěžích po celé Evropě. V Mramorovém sálu vystoupí 12. února od 18.30 hodin za klavírního doprovodu Alice Springs.

Hru na zdánlivě neatraktivní, a navíc rozměrově a technicky náročný nástroj studoval Indi Stivín u Dalibora Tkadlčíka, prvního kontrabasisty Státní opery Praha, profesora Jána Krigovského z Akademie umění Bánská Bystrica a na Pražské konzervatoři ve třídě Jaroslava Foltýna. Mistrovské kurzy absolvoval u předních světových kontrabasistů, jako jsou např. Thomas Martin, Miloslav Jelínek, Zsolt Fejervári, Catalyn Rotaru, Gary Karr nebo u violisty Yuriho Bashmeta.

Výčet úspěchů, které zaznamenal na interpretačních soutěžích od svých necelých dvanácti let, je obdivuhodný: první ceny získal na Mezinárodní kontrabasové soutěži v Blatné (2012, 2014, 2016),  ve Wrocławi (2013), v Bánské Bystrici (2013-2016), na soutěži Pro Bohemia v Ostravě (2015), na Mezinárodní kontrabasové soutěži Františka Černého a Jana Geissela (2016), v roce 2016 získal zvláštní ocenění pro výjimečné hudebníky do 17ti let “Victor Dijon de Monteton award” v Curychu, stal se absolutním vítězem soutěže Mladí sólisté Jihočeské filharmonie (2017), stejného ocenění se mu dostalo na Mezinárodní interpretační soutěži PRO BOHEMIA v Ostravě (2017), stal se laureátem Mezinárodní instrumentální soutěže v německém Markneukirchenu, v roce 2018 se dostal do finále Eurovision Young Musicians.

Vstupné: 180 Kč, senioři a žáci ZUŠ 90 Kč, děti do 10 let zdarma. Předprodej online a na pokladně kina Vatra. Další informace: www.dkvsetin.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám