Hlavní obsah

S odcizeným autem boural, vylezl na stožár a chtěl skočit

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve středu kolem 17. hodiny upozornili lidé orlovské policisty na muže, který vylezl na sloup vysokého napětí a vyhrožuje sebevraždou. Policisté, kteří dorazili na místo, však netušili, že příběh začal již o hodinu dříve odcizením vozidla.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Šestadvacetiletý muž odcizil v Chotěbuzi vozidlo, ve kterém seděl jako spolujezdec. "Majitelku vozu začal slovně nutit o zastavení. Poté se přes řidičku nahnul, otevřel dveře na její straně a začal do ženy strkat a tlačit tak, až byla nucena pustit volant a vozidlo opustit. Mladík pak sám usedl za volant a jel ve směru do Karviné," informovala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Mladík však daleko s ukradeným vozem nedojel. Na kruhovém objezdu na výjezdu k městu Orlová nezvládl řízení a s autem havaroval. Poté následovala jeho krátká túra ve směru na Orlovou. Cestou vylezl na sloup vysokého napětí a ve výšce 15 metrů vyhrožoval sebevraždou.

"Na místo byli přivoláni hasiči s plošinou, byli vyrozumění pracovníci energetiky a policejní vyjednavač. Ten s mladíkem hovořil a přesvědčil ho, aby ze stožáru slezl. Po jednorázovém ošetření a lékařském vyšetření v Nemocnici s poliklinikou Orlová byl pak umístěn do policejní cely," dodala mluvčí.

Mladík čelí podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, jelikož vozidlo řídil i přesto, že mu tato činnost byla Městským úřadem Český Těšín zakázána do roku 2014.

Reklama

Výběr článků

Načítám