Hlavní obsah

S mapou opět běhala celá Ostrava

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již XXI. ročník závodu v orientačním běhu Finále škol 2011 uspořádali členové sportovního oddílu lepus.cz pro děti v rámci akce S mapou běhá celá Ostrava 2011. V úterý 25. října se sešlo 210 závodníků, kteří bojovali v sedmi kategoriích o co nejlepší umístění.

Foto: Josef Zajíc

Na startu.

Článek

Pořadatelé měli již v sedm hodin ráno všechno připraveno. Byly nachystány mapy pro orientační běh v měřítku 1:4000. Centrum závodu bylo v jídelně ZŠ a MŠ MUDr. Emílie Lukášové v Ostravě-Hrabůvce, jejichž učitelé byli spolupořadateli závodu.

Po prezenci závodníků jednotlivých škol si děti vyplnily startovní průkazy a v osm hodin začal start závodu. V devět hodin začalo vydatně pršet a tak se pohyb s mapou a busolou stal daleko dobrodružnějším.

Závod pro děti od 4. tříd až po poslední ročníky středních škol byl již čtvrtým závodem seriálu závodů v orientačním běhu S mapou běhá celá Ostrava 2011. Celkem se zatím závodů zúčastnilo 826 účastníků z řad dětí, mládeže a dospělých.

Seriál pokračuje v sobotu 29. října, kdy bude připraven závod v orientačním běhu - sprint jako Mistrovství Ostravy. Běhat se bude v Ostravě-Zábřehu od 11 hodin. Večer pak, ve stejný den, bude v Paskově u Ostravy závod v nočním orientačním běhu O pohár starosty města Paskova 2011. Závod se koná jako součást oslav povýšení obce Paskov na město.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám