Hlavní obsah

S loňským rokem je Helena Vondráčková spokojena, pro letošek chystá dvě nová alba

Novinky, Robert Rohál

Přes stovku vystoupení absolvovala v loňském roce Helena Vondráčková. I když některá bulvární média spekulovala o nezájmu publika a z jednoho koncertu, který neproběhl díky mizivé propagaci, udělala propadák roku, sama zpěvačka pokládá rok 2012 za jeden z nejlepších.

Foto: Lenka Dvořáková

Pražská Lucerna uazvřela koncem loňského roku zpěvaččino turná Helena 65.

Článek

"Loni bylo uskutečněno celkem jedenašedesát koncertů v České republice, na Slovensku, Polsku a Rusku. Vedle toho se Helenka zúčastnila třiačtyřiceti podnikových akcí a městských slavností. Pokud nepočítám televizní pořady, což je pak jiné číslo, pak její vystoupení navštívilo celkem na 560 tisíc lidí. S televizí to je více než milión diváků," tvrdí manažer a manžel zpěvačky Martin Michal.

Pravda je, že právě loňský rok měla Helena Vondráčková, která oslavila pětašedesáté narozeniny rozsáhlým turné, zcela mimořádný. Vedle koncertů, které byly završeny vyprodanou pražskou Lucernou, nabídla svému publiku také vzpomínkovou knížku a dvě alba. Zatímco to s názvem Helena On Broadway přineslo zvukový i obrazový záznam její muzikálové show ve Státní opeře Praha, druhé nazvané Helena (nejen) o lásce bylo výběrem největších hitů, cizojazyčných písní i rarit v podobě jazzových či šansonových nahrávek. Jako bonus se na něm objevily i novinky - duet s Davidem Deylem (Čas dál nech spát) a italsky nazpívaný trojzpěv S Davidem Mattiolim a Andreou Andreim (Fuoco nel Fuoco), k němuž byl natočen i videoklip.

Častá byla zpěvaččina prezentace na televizní obrazovce. Vedle reprízovaných filmů, starších televizních pořadů nebo zpěvaččiny účasti v roli hosta v různých pořadech byly zpěvačce věnovány pořady 13. komnata a slovenská show Legendy popu. Celkem se loni Helena Vondráčková objevila na tuzemských programech přibližně šedesátkrát.

A co má popová diva v plánu letos? Bude nadále koncertovat s Charlie bandem? Vyjde avizované řadové album? "Co se týče letošních novinek, tak na jaře pojedu turné opět s Charliem bandem, přičemž hosté budou Felix Slováček nebo Andrea Andrei s Davidem Mattiolim. A vyjdou i nová alba. U vydavatelství Universal chystám vánočně laděné CD, u společnosti EMI zase natočím novinkové album," uzavřela Helena Vondráčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám