Hlavní obsah

S Helenou proplujeme krásnou směsí těch největších hitů, říká kapelník Charlie Blažek

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista, skladatel a aranžér Charlie Blažek je kapelníkem skupiny Charlie Band, která už několik let doprovází v Česku i zahraničí Helenu Vondráčkovou. Zpěvačka bude mít tuto kapelu za zády i během "narozeninového koncertu", který proběhne 4. července na hradě Karlštejn.

Foto: archiv Charlie Blažek

Helena Vondráčková a Charlie Band, kapelník Charlie Blažek vpravo.

Článek

Jak se připravujete na koncert s Helenou Vondráčkovou, který odehrajete v romantickém prostředí Karlštejna?

Především připravujeme duet Heleny s hostem koncertu Pavlem Vítkem. Je to slavná píseň To se nikdo nedoví, kterou Helena zpívala s Waldemarem Matuškou. A samozřejmě blok písní Pavla Vítka, kde zazní jeho největší hity. A s Helenou proplujeme krásnou směsí těch největších hitů z šedesátých let. Samozřejmě nezapomeneme ani na ty současné.

V čem bude koncert jiný, lišící se od těch ostatních?

Atmosféra hradního nádvoří je určitě odlišná od sálů nebo sportovních hal a na tomto místě zahrát například píseň Lásko má já stůňu je symbolické. Máme připravenou vynikající zvukovou i světelnou aparaturu a budeme si přát teplý letní večer. A moc rádi si připomeneme písničky z doby, kdy Helena začínala.

Jak hodnotíte minulou sezónu, jaká byla?

Víte, my máme v kapele výbornou partu, takže se na koncerty moc těšíme a nevadí nám ani to nepopulární cestování. Umíme si to zpříjemnit. Na koncertech navíc uvádíme několik novinek z jejího posledního alba Touhy - a ty nás moc baví. Je ovšem potřeba říct, že Helena je stále ve skvělé fyzické i hlasové kondici, takže nabídky ke koncertování rádi přijímáme.

Na čem ještě jste v poslední době pracoval?

Už od jara, od doby, kdy rozkvetly květy na stromech, aranžuji a nahrávám album nejkrásnějších českých koled. Není to jednoduché, ale do lesa pro vánoční výzdobu jsem nemusel, protože ty písničky mám od mala moc rád a snažím se je zaznamenat v té nejkřehčí podobě s akustickými nástroji a dětským sborem.

Kapela Charlie Band hraje stále ve stejném složení?

Ano, jsou to luxusní instrumentalisté. Svoje zkušenosti už také předávají nové generaci. Máme v kapele například ředitele umělecké školy či profesora konzervatoře. Všichni navíc nahráváme. A na naše půvabné sboristky jsme velmi pyšní. V sestavě jsou tedy - vedle mojí maličkosti coby kytaristy - stále Camilo Caller na bicí, Vladimír Kliment na basu, Vítek Pospíšil na klávesy a sboristky Lenka Kopecká a Zuza Ďurdinová.

Reklama

Výběr článků

Načítám