Hlavní obsah

Rychnovský jarmark s bohatým programem je za dveřmi

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V posledních dvou srpnových dnech ožije Rychnov nad Kněžnou tradičním Rychnovským staročeským jarmarkem. Na Poláčkově náměstí i v areálu zámku bude připraven bohatý doprovodný program, v němž v pátek nechybí ani kostýmované prohlídky zámku a letošní poslední putování se Zilvarem.

Foto: Kultura s.r.o. (archiv)

Z loňského jarmarku v Rychnově nad Kněžnou

Článek

Pořadatelé, kterými jsou Kultura Rychnov nad Kněžnou, s.r.o., město Rychnov nad Kněžnou, Dům dětí a mládeže RK a Kolowratský zámek RK, připravili pro návštěvníky spoustu překvapení a dobré zábavy.

Rychnovský jarmark na Poláčkově náměstí bude probíhat v pátek 30. srpna a v sobotu 31. srpna. Zahájení se uskuteční v pátek v 16 hodin s kapesní kapelou Kapka. O hodinu později se na nádvoří Kolowratského zámku představí ochotnický divadelní soubor Májovka ze Synkova s novinkou Dívčí válka aneb Ženy v pokušení, která měla úspěšnou premiéru v domovské obci při letošním kácení máje dne 25. května. Od 18.30 hodin proběhne muzicírování s kapelou Sbor z hor, na 20.30 hod. je připraven koncert kapely Modrý sen.

Součástí pátečního programu budou i Oživlé obrazy - netradiční prohlídku Kolowratského zámku zpestří hra na housle, výuka dobového tance nebo setkání s Bílou paní, která má v záloze další překvapení (začátky prohlídek: pouze v 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00 hodin).

Chybět nebude ani tradiční Putování se Zilvarem - letos již poslední. Začátek putování městem je v 18 hodin na Starém náměstí v Rychnově nad Kněžnou. Program trvá přibližně 90 minut a letošní novinkou je prohlídka synagogy, kde zahraje Čeněk Jirsák na housle. Vystupovat bude všech pět kluků z Bylo nás pět a v závěru si mohou děti zazvonit na třetí největší zvon u nás - Kryštof. Vstupné pro dospělé činí 60,- Kč a pro děti 40,-Kč. Prohlídku je nutné objednat předem, nejpozději do 12 hodin v pátek v MIC Rychnov nad Kněžnou (tel: 494 539 027).

Sobotní program je rovněž velmi pestrý a potrvá od 10 do 23 hodin. Návštěvníci se mohou těšit například na loutkovou pohádku Čert a Káča divadla eMILLIon, kejklířskou kapelu na chůdách Chůpela, středověkou kapelu, ohňovou show.  

Vstupné v pátek je 30,- Kč a v sobotu 50,- Kč, děti do 6 let mají vstup zdarma.

Více informací: www.kulturark.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám