Hlavní obsah

Rozzuření kralupští vlčáci se zakousli do policejních pneumatik

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motorizovaná hlídka policistů z obvodního oddělení Kralupy nad Vltavou prováděla během noci ze 2. na 3. května svou obvyklou hlídkovou činnost.

Foto: koláž: Martin Tlustý

Tabulky s textem "Pozor, zlý pes!" apod. se v různých obměnách nacházejí na mnoha stamilionech vstupních branek a plotů doslova po celém světě.

Článek

Během průjezdu Libušinou ulicí nedaleko kralupských Technických služeb hlídce náhle doslova vběhli do dráhy policejního vozu dva velmi zuřivě štěkající vlčáci, kterým se projíždějící hlídka pranic nezamlouvala.

Protože volně pobíhající psi nemají v kralupských ulicích bez pána, vodítka a košíku vůbec co pohledávat, vyhlásila hlídka přes svá pojítka po majiteli obou rozzuřených vlčáků pátrání, ke kterému přizvala i městské strážníky.

Policisté totiž sice byli ve svých vozidlech relativně v bezpečí, ale třeba takový pozdní kralupský noční chodec by totiž mohl pocítit sílu ostrých psí čelistí přímo na vlastním těle.

Dvojice výše již zmíněných psů se bohužel nehodlala uklidit, na služební vůz se doslova nalepila a pronásledovala ho v podstatě až na František, kde dokonce dočasně zamezila provozu vozidel na hlavní průjezdní komunikaci městem Kralupy, tedy ulicí Mostní.

Povedené psí duo se dlouho nedařilo odehnat ani za pomoci světelných a zvukových výstražných znamení. Vlčáci prý poté doráželi snad ještě víc a ve finále se nakonec velmi důrazně zakousli jak do dvou pneumatik na hlídkovém vozidle PČR, tak i do jedné pneumatiky na vozidle MP Kralupy. Všechny tři pneumatiky se vlčákům podařilo za pomoci jejich mohutně vyceněných psích tesáků dokonce prokousnout!

Kralupští strážníci však díky svým místním znalostem zachovali chladnou hlavu a pro jim dobře známého místního podnikatele, majitele agresívních hlídacích vlčáků, vyslali náhradní vozidlo do blízké obce.

Jejich majitel, kdysi v minulosti též městský zastupitel, se ještě za tmy dostavil na místo a své zatoulané hlídače hned na místě postavil důrazně do latě.

Kralupští státní i městští policisté mají se psy své mnohaleté zkušenosti a vedle poměrně častých odchytů považují jejich případnou neutralizaci za pomoci střelné zbraně vždy za tu úplně poslední možnost.

Psí útěk byl tedy vcelku rychle a pod rouškou tmy doslova ukázkově vyřešen dle státně policejního sloganu „Pomáhat a chránit“. Nezanedbatelná škoda ovšem vznikla na třech prokousnutých pneumatikách. I karosérie prý utrpěly od psích drápů nějaký ten škrábanec.

Jak uvedla Markéta Johnová, tisková mluvčí okresního ředitelství Policie České republiky v Mělníku, „případ uprchlého dua kralupských vlčáků poputuje brzy do správního řízení, neboť každý majitel je povinen své zvíře zabezpečit tak, aby k obdobným situacím rozhodně nedocházelo”.

Reklama

Výběr článků

Načítám