Hlavní obsah

Rozsáhlá rekonstrukce operačních sálů ve Vítkovické nemocnici vstoupila do závěrečné etapy

Novinky, Radka Miloševská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do závěrečné etapy vstoupila stavba nových operačních sálů ve Vítkovické nemocnici v Ostravě. Hrubé stavební práce jsou již ukončeny a nyní se už budou dělníci věnovat úpravám interiérů a instalaci techniky. Celková investice si vyžádá 77 miliónů korun, které nemocnice hradí z vlastních zdrojů.

Foto: Ivana Novosadová

Hrubé stavební práce jsou již ukončeny a nyní se už budou dělníci věnovat úpravám interiérů.

Článek

„Chtěla bych poděkovat všem pacientům, jejich rodinným příslušníkům i zaměstnancům za trpělivost a shovívavost, kterou během první fáze stavby projevili. S ukončením hrubých stavebních prací konečně odpadne zvýšená hlučnost a prašnost, která snižovala komfort především během prázdninových měsíců. Věřím ale, že nové pracoviště bude všem za tyto dočasně zhoršené podmínky velkou odměnou,“ uvedla předsedkyně představenstva Vítkovické nemocnice MUDr. Marie Marsová, MBA.

V rámci rekonstrukce byly v původních prostorách nově vybudovány čtyři multifunkční operační sály s kompletním zázemím, včetně zákrokového sálku a dospávacího pokoje s kapacitou devíti lůžek. Během přestavby došlo také postupně k rekonstrukci oddělení chirurgického, gynekologického a dětského, a to včetně jednotky intenzívní péče.

„Během rekonstrukce jsme se rozhodli zmodernizovat navíc také porodní sály, kde mají rodičky k dispozici rekonstruované sociální zázemí. Stavba se oproti původnímu plánu mírně protáhla i proto, že jsme se nakonec rozhodli vše zvládnout za provozu a nijak neomezovat poskytovanou péči,“ uvedla MUDr. Marsová s tím, že první stavební práce byly zahájeny v březnu letošního roku. Od nového roku 2016 už budou pacienti operováni v novém prostředí a hospitalizováni v příjemném prostředí nového chirurgického oddělení.

Modernizace si vyžádá celkem 77 miliónů korun, přičemž jen na stavební úpravy putovalo 55 miliónů korun. Vítkovická nemocnice hradila celou investici z vlastních zdrojů.

Reklama

Výběr článků

Načítám