Hlavní obsah

Rožnov přivítá jarní zahradnické trhy Valašská zahrada

Novinky, Marcel Vašut

Každoročně se na jaře a na podzim v Rožnově pod Radhoštěm konají zahradnické trhy s názvem Valašská zahrada, a ne jinak tomu bude i letos.

Foto: Marcel Vašut
Článek

Zahradnický maratón v Rožnově pod Radhoštěm vypukne již v pátek 5. května v 8.00 a bude pokračovat až do pondělí do 17.00 hodin. Areál Campingu Sport nabídne více než stovku prodejců se širokou nabídkou květin, okrasných dřevin, sadby zeleniny, bylinek, balkónovky i trvalky. Prodejci mají také připraveny již osázené závěsy s muškáty, petúniemi a jinými převislými květinami. Majitelé zahrádek si budou vybírat ovocné keře jako rybíz nebo angrešt a ovocné stromky.

Letošní krutá zima si vybrala svou daň v podobě spálených rododendronů a jiných okrasných keřů nebo třeba skalniček. To vše je potřeba nahradit novými odolnými odrůdami. Kam s nimi a jak o ně pečovat, vám poradí v Poradně pro zahrádkáře Ing. Miroslav Frank, emeritní ředitel Arboreta Nový Dvůr u Opavy, a to v sobotu, neděli i pondělí od 10 do 16 hodin. O léčbě neduhů bylinkami bude s vámi diskutovat paní Vanda Vrlová, valašská bylinkářka, v sobotu a neděli od 10 do 16 hodin.  

Nebude chybět ani program pro děti i dospělé. Děti mohou malovat obrázky z písku nebo si vyzkoušejí řadu zábavných experimentů z oblasti vědy a techniky. Oblíbená country kapela Letokruhy bude hrát k dobré náladě.

Pořadatelé připravili řadu soutěží, do kterých se mohou zapojit dospělí i děti. Největší odměnou v těchto soutěžích budou volné vstupenky do ostravské zoo, která se stala partnerem akce. A když je řeč o vstupenkách, nezapomeňte, že všechny zakoupené vstupenky jsou slosovatelné. Hlavní cenou je poukaz na zahraniční zájezd v hodnotě 10 000 Kč. Dalšími cenami jsou zahradní technika a kamenné doplňky do zahrady.

Vstupné na Valaškou zahradu: plné vstupné (dospělí) 50 Kč, zvýhodněné vstupné (děti a studenti 7-15 let, senioři, ZTP) 30 Kč, děti do 7 let, doprovod ZTP – zdarma.

Valašská zahrada se koná za každého počasí.

Reklama

Výběr článků

Načítám