Hlavní obsah

Rozhlasová reportáž Zuzany Plíškové zaujala i v Polsku

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reportérka Českého rozhlasu Brno Zuzana Plíšková získala cenu veřejnosti v mezinárodní novinářské soutěži PL-CZ Local Press Awards.

Foto: Jiří Urbánek

Úspěšná reportérka Zuzana Plíšková.

Článek

Posluchače v obou sousedících zemích zaujala její reportáž nazvaná Modelkami na stará kolena - za záchranu krojů. Zuzana Plíšková ji letos natočila ve vinařské obci Moravská Nová Ves na Břeclavsku, když do vesnice přijela v září kanadská velvyslankyně Valerie Raymond, jež projevila zájem setkat se s protagonistkami kalendáře Odcházející krása. Ten vydala Jihomoravská komunitní nadace. V kalendáři je na fotografiích zachycena krása starých žen, které stále nosí tradiční podlužácké kroje každodenně nejen při mimořádných událostech.

„Za mou krátkou rozhlasovou kariéru je to pro mě první úspěch, kterého si moc cením,“ prozradila Zuzana Plíšková. „Není to ale ocenění jen pro mne jako autorku, ale také pro tetičky z Moravské Nové Vsi, o kterých jsem natáčela.“

Novinářská cena PL-CZ Local Press Award má za cíl zviditelnit ty publicisty, kteří nejlépe odpovídají na otázky o významu a podstatě regionu v současném společenském, politickém, ekonomickém a kulturním životě. Rozhlasoví reportéři se mohli soutěže letos zúčastnit poprvé.

Po úspěšném tažení Josefa Veselého anketou Moderátor roku a absolutním vítězstvím Radima Nejedlého v soutěži Report 2012 se tak může Český rozhlas Brno pochlubit dalším úspěchem.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám