Hlavní obsah

Rostlinný odpad začnou v Lipníku kompostovat

Novinky, Redakce Novinky.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od počátku října bude v Lipníku nad Bečvou zahájena realizace projektu, který umožní zužitkovat veškerý rostlinný materiál z území města na kvalitní kompost.

Článek

Náklady na něj činí zhruba 4,5 miliónu korun a devadesát procent z nich pokryje evropská dotace. „S projektem jsme uspěli v Operačním programu Životní prostředí,“ uvedl starosta města Miloslav Přikryl (Unie pro Lipník).

V Lipníku a jeho místních částech má být v lokalitách rodinných domků a zahrad umístěno zhruba 300 nádob na rostlinný odpad o obsahu 204 litrů. „K dispozici bude mít město navíc i šest velkoobjemových kontejnerů, které rozmístí v místech intenzivní údržby veřejných zelených ploch, zahrádek a sportovního areálu,“ poznamenala mluvčí lipnické radnice Magdalena Gladišová.

Materiál bude svážen do areálu kompostárny umístěné na zrekultivované městské skládce Sudol, kde bude Technickými službami zpracováván na kompost. Realizace projektu by měla mj. přispět ke snížení objemu odpadu ukládaného na skládce.

Reklama

Výběr článků

Načítám