Hlavní obsah

Rok 2018 byl pro Bíloveckou nemocnici úspěšný, ne však jednoduchý

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílovecká nemocnice, a. s. oslavila vloni 120. výročí svého trvání. Prožila návštěvu premiéra vlády České republiky a ministra zdravotnictví. Výročí řádně s občany města Bílovce oslavila. To vše bylo něco navíc. Další dny prožívala a prožívá v každodenní práci pro pacienty a klienty nemocnice.

Foto: Josef Zajíc

Bílovecká nemocnice, a.s.

Článek

Malé, ale významné zdravotnické zařízení pro spádovou oblast města Bílovce a okolí činící více než 35 000 obyvatel, tvoří 212 zaměstnanců, kteří se dennodenně starají o klienty nemocnice. Za rok 2018 bylo v nemocnici ošetřeno 23 00 pacientů, což je deseti procentní nárůst oproti roku 2017.

„Jakkoli není primárním cílem nemocnice tvořit zisk, toto je nejlepší způsob, jak ukázat, že Bílovecká nemocnice má své opodstatnění ve stávající organizační struktuře a jejím začlenění do plánů poskytované zdravotní péče Moravskoslezského kraje. K tomu výsledku se nemocnice dopracovala poctivou prací všech svých zaměstnanců, uvážlivou racionalizací realizovanou vedením nemocnice a dlouhodobou vizí, kterou se podařilo uvést do života,” řekl Václav Pomikálek, předseda dozorčí rady nemocnice.

„Přestože bylo do nemocnice v uplynulých letech investováno přes 80 milionů korun, lze až nyní konstatovat, že po provedené optimalizaci je provoz systémově nastaven tak, aby mohla ekonomicky i z hlediska poskytované péče fungovat. Znamená to, mimo jiné, že poskytuje výkony, na které má personální a přístrojové vybavení. Základem zaměření nemocnice je následná péče a nezbytné zázemí, které pro spádovou oblast vytváří interní oddělení s odbornými ambulancemi, multioborovou JIP a špičkově vybavenými chirurgickými sály s budoucím zaměřením na jednodenní chirurgii,” uvedl JUDr. Zdeněk Horák, MBA, ředitel Bílovecké nemocnice.

Podle ředitele Horáka má nemocnice pro rok 2019 plán investic ve výši 10 milionů korun. Zásadní je nutná oprava klimatizace operačních sálů, pořízení nového zátěžového echo kardiografu pro kardiologickou ambulanci, ale také zajištění druhé etapy rekonstrukce vodovodních rozvodů.

V nemocnici je špičkově zařízena rehabilitace, která nabízí klientům vše potřebné k lékařem předepsané terapii.

„Jedním ze špičkových přístrojů je Rebox léčící chronické bolesti páteře, poúrazové a pooperační bolesti, svalového přetížení, léze šlach a vazů, bolesti kloubů. Nemocnice disponuje třemi přístroji,” informovala Ladislava Matyšťáková, vedoucí fyzioterapeutka.

„Vysoká úroveň poskytované péče a její nárůst se projevil na oddělení následné péče za nemalého přispění špičkově fungujícího oddělení rehabilitace. V neposlední řadě je nutné zmínit oddělení chirurgie, které se stabilizovalo a poskytuje spektrum základní chirurgické péče a operativy zaměřené zejména na úrazovou, břišní a cévní chirurgii a ambulanci chronických ran,” dodal ředitel Zdeněk Horák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám