Hlavní obsah

Rodiny s dětmi z Mostu prožily prázdniny v Itálii i v Plasech

Novinky, Tomáš Vítámvás

I o letošních prázdninách uspořádal Klub dětí Most, společně s Mateřským centrem Pojďte si k nám hrát a za podpory statutárního města Mostu, letní pobyty pro rodiny s dětmi. Již tradičně Mostečtí zamířili na své cesty v červenci do italské Rosoliny Mare a v srpnu do západočeských Plasů.

Článek

Hned po vysvědčení vyrazilo na padesát účastníků do známého letoviska Rosolina Mare, které je vhodné právě pro rodiny s dětmi. Zde si všichni užívali především krásného počasí přes den u moře, večer spoustu dětských atrakcí a skvělou cukrárnu. Někteří si pobyt zpestřili účastí na různých výletech, např. do Benátek.

Závěr prázdnin naopak patřil táboru pro rodiny s dětmi v Plasích. Na začátku tábora měla velký ohlas, pochopitelně hlavně u dětí, návštěva plaské pouti. Poté už se mohli všichni ponořit do celotáborového týdenního klání s názvem „Putování s Ferdou mravencem“. V něm se při hrách utkával oddíl dětí s oddílem rodičům. Při závěrečném karnevalu pak, díky Statutárnímu městu Most, všichni účastníci obdrželi krásné odměny.

Spokojenost účastníků obou pobytů bude motivací pro přípravu dalších ročníků. Volnočasové organizace Klub dětí a Mateřské centrum Pojďte si k nám hrát ale nezahálejí ani na konci léta a začátku podzimu. V zářijovém programu je např. tradiční akce „Posviťme si s broučky“, v pátek 13.září na Šibeníku.

V úterý 17. září bude zahájena výstava „Táto, mámo podívej“. V sobotu 21. září se budou na Resslu hledat „Geopoklady“ při čtvrtém ročníku této akce. Další „Den pro rodinu“ proběhne ve středu 25. září na 15. ZŠ (Komenského ul.). Po prázdninách budou také zahájeny pravidelné programy pro děti i pro celé rodiny.

Informace o těchto i dalších aktivitách najdete na společném webu mosteckých neziskovek www.volnycas.v-moste.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám