Hlavní obsah

Rodinné problémy řešil taxikář alkoholem, usnul v autě u hřbitova

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníci z Prahy 14, kteří v noci na čtvrtek hlídkovali v Bakurinově ulici na Praze 9, si u hřbitova všimli zaparkovaného taxíku. V něm spal muž, na místě spolujezdce ležela prázdná láhev od tvrdého alkoholu. Protože spáč nevykazoval žádné viditelné zranění, hlídka dál pokračovala ve své činnosti.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

O pár minut později strážníci zahlédli stejné vozidlo vjíždět do ulice Nad Rokytkou. Poté odbočilo do ulice Národních hrdinů. Hlídka vozidlo zastavila a vyzvala řidiče k předložení dokladů.

„Na dotaz, zda před jízdou požil nějaké alkoholické nápoje, řidič odpověděl, že vypil asi tři skleničky tvrdého alkoholu. Dodal, že měl večer rodinné neshody, proto odjel na parkoviště ke hřbitovu, kde chtěl přemýšlet, a při tom se napil. Usnul a po probuzení se chtěl vrátit domů. Provedenou orientační zkouškou bylo muži naměřeno 0,55 promile alkoholu v dechu,” sdělila mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Řidič se na místě odmítl písemně vyjádřit do oznámení o přestupku, proto byla celá záležitost předána správnímu orgánu k projednání.

Reklama

Výběr článků

Načítám