Hlavní obsah

Rock café zve na koncert skupiny Other Way, vstup je zdarma

Novinky, Petr Mráček

Skupina Other Way se připravuje na svůj velký koncert v Praze. V Rock café na pražské Národní třídě se 10. dubna můžete osobně setkat nejen s jejich tvorbou, ale i jejími hosty, skupinami Resumé a DC Radio. Vstupné je zdarma.

Foto: Petr Mráček

Other Way

Článek

Vznik kapely Other Way se datuje k září roku 2012. Tehdy kytarista Jirka Trumpeš na jedné akci potkal a úspěšně naverboval Honzu Knettiga, zpěváka a houslistu. Dalšími členy současné sestavy skupiny Other Way jsou: Martin Vedral na kytaru a klávesy, Sebastian Klíma na basu a zpěv a Roman Lenner na bicí.

Skupina během své pětileté činnosti natočila již dvě alba. V roce 2015 album Cracore a v loňském roce album Colours.

Zajímavostí je, že na posledním albu Colours přijal pozvání do singlu Fight For Hope i populární zpěvák Petr Kolář. K tomuto singlu vznikl i videoklip, který měl premiéru před rokem. Celý text a děj Fight For Hope je inspirován skutečnými událostmi. Vypráví příběh o naději a boji se zákeřnou nemocí, kterou si prošel kytarista kapely.

Na albu Colours jsou skladby pestré a melodicky i nástrojově rozmanité, stejně jako hudební vkus autorů. Dvanáct skladeb je ozvláštněno například bohatými houslovými a kytarovými aranžemi, zajímavými vícehlasy či elektronikou. Pozadu nezůstávají ani texty. Motivují k víře ve vlastní hodnoty a sny, posouvaní hranic a tedy i k zamyšlení se nad tím, jak pomoci druhým. 

Za sebou má také dva úspěchy v hudebních soutěžích. V roce 2015 vítězství v soutěži Majáles Contest kapel a o rok později na prvním ročníku soutěže, VŠE hledá talent, si připisuje další prvenství.

Trio Resumé bylo založeno v roce 2014 a od té doby nemilosrdně útočí na ušní bubínky všech milovníků ryzí a ničím nepřikrášlené rock'n'rollové energie.

Kapela má na kontě dvě studiová CD a více než desítku videoklipů. Od doby vzniku odehrála skupina Resumé přes 250 koncertů po celé ČR i mimo ni a účastnila se společných turné a koncertů s Harlej, kapelou ZakázanÝovoce, Ondřejem Rumlem, Los Pepes (UK), Duklou Vozovnou a dalšími.

DC Radio: Psal se listopad roku 2014, když se v Děčíně setkala parta zajímavých a odhodlaných muzikantů - Zoidy (zpěv, kytara, ex Čachochbili a JZD), Vlčis (kytara, ex JZD a Doorface), Coura (baskytara, ex WWS) a Pája (bicí, ex WWS). Už od první zkoušky bylo jasné, že tahle kombinace bude fungovat. Z nových písní je cítit energie a dravost, přesně tím se chce tato skupina prezentovat. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám