Hlavní obsah

Robert Rohál vystavuje romantické fotografie ve Zvolenu

Novinky, Dana Ehlová
Aktualizováno

V galerii Stará radnica ve Zvolenu byla v pátek 8. srpna zahájena fotografická výstava Věčné návraty, kterou se poprvé na Slovensku představuje český autor Robert Rohál. Fotograf zde prezentuje romantickou část své tvorby.

Foto: Zdeněk Ručil

Zahájení vernisáže v galerii Stará radnice ve Zvoleně.

Článek

Výstavu zahájil populární slovenský moderátor Miro Fančovič a Eva Ivanová, Rohálova manažerka, přičemž o hudební stránku věci se postaral zpěvák Jiří Weiss. 

Zvolenská veřejnost se tak může seznámit s tvorbou fotografa, který sice žije léta na Moravě, ale který má své kořeny právě na Slovensku. Výstava má název Věčné návraty a tvoří ji dvě kolekce černobílých fotografií.

„Obě se nesou v romantickém duchu,” říká Robert Rohál. „Zatímco soubor La Divina přináší patnáct portrétů mladé mezzosopranistky Lenky Čermákové, soubor Romance o Krásce a Zvířeti představuje známou pohádku rozfázovanou do dvaceti fotografických obrazů. Ústřední dvojici mi v tomto případě zahráli kamarádi - režisér Peter Gábor a modelka Karolína Bubelová.”

Na Slovensku vystavuje Robert Rohál poprvé, ale prý rozhodně ne naposledy. Už na příští rok je domluvena výstava v Piešťanech. „Ale co tam vystavím, tak to je teprve ve hvězdách,” dodal autor, který si svůj pobyt ve Zvolenu prodloužil na tři dny. 

„Návštěvu Slovenska jsem nebral jen jako pracovní výjezd, ale pojal jsem ji i jako relax - tudíž byl čas i na výlety a přátele,” uvedl Robert Rohál, který kromě toho, že fotí, je také autorem řady knih. Po prázdninách mu vyjde nová publikace - Hvězdy odvedle, v níž představí třicet slovenských herců, kteří zanechali výraznou stopu v českém filmu. 

V galerii Stará radnica ve Zvoleně potrvá výstava Věčné návraty do konce srpna.

Reklama

Výběr článků

Načítám