Hlavní obsah

Rigoletto Opery Jihočeského divadla převezme dva operní „Oskary“

Novinky, Jiří Grauer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jižní Čechy mají operní představení, o kterém se v odborných kruzích mluví jako o jednom z nejlepších nastudování vůbec. A nejen v odborných kruzích, o čemž svědčí téměř vyprodané hlediště Národního divadla a divácká cena pro jednoznačně nejúspěšnější představení festivalu Opera 2013.

Foto: Petr Neubert

Rigoletto - Alexandr Beň

Článek

Inscenace Rigoletto opery Jihočeského divadla slavila úspěch na letošním Festivalu hudebního divadla OPERA 2013. Ze čtyř možných festivalových cen, tzv. Libušek, získal jihočeský Rigoletto hned dvě. Jejich slavnostní předání se uskuteční v pondělí 29. dubna od 19 hodin v DK Metropol v Českých Budějovicích.

Festival probíhal v Praze ve dnech 3. ledna – 3. února a zúčastnily se jej všechny operní domy z celé České republiky. Verdiho Rigoletto pod taktovkou dirigenta Maria De Rose a v režii Jany Kališové se stal jednoznačně divácky nejúspěšnějším festivalovým představením a vynikající pěvecký výkon Jany Šrejmy Kačírkové v roli Gildy ocenila porota emeritních sólistů Národního divadla Cenou za mimořádnou interpretaci role. Obě ceny do rukou inscenátorů a interpretky před pondělní reprízou předá ředitelka festivalu PhDr. Lenka Šaldová.

Pro ty, kdo chtějí toto představení Jihočeského divadla zhlédnout, je to v této sezóně poslední příležitost. Další možnost přesvědčit se o kvalitách inscenace budou mít 26. - 31. července na Otáčivém hledišti v Českém Krumlově, kam se romantický příběh hrbatého šaška - struhující příběh otcovské lásky, milostné touhy, krvavé pomsty a kletby, která vždy dostihne každého provinilce – na léto přestěhuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám