Hlavní obsah

Řidička osobního automobilu přežila střet s vlakem

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

K druhému letošnímu střetu osobního auta s vlakem na Vsetínsku došlo v neděli 20. ledna odpoledne v Karolince. „Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda činí čtvrt milionu korun,“ informoval dnes policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Foto: Policie ČR

Foto z místa nehody.

Článek

Místní jednačtyřicetiletá žena odjížděla v neděli odpoledne ve dvě hodiny osobním autem z parkoviště u lyžařského areálu v Karolince směrem k železničnímu přejezdu označenému výstražným křížem a dopravní značkou Stůj, dej přednost v jízdě.

„Až v poslední chvíli si všimla, že se blíží osobní vlaková souprava. Na tuto situaci nedokázala včas zareagovat a dostala se s vozidlem částečně do jízdní dráhy vlaku. Došlo ke střetu, při němž vlak posunul auto o několik metrů. Řidička, která jela v autě sama, vyvázla bez zranění,“ sdělil policista.

V době nehody cestovalo ve vlaku na třicet osob a také nikdo z nich nebyl zraněn. Policisté podrobili strojvedoucího i řidičku auta dechovým zkouškám ke zjištění alkoholu, u obou byly negativní.

„Škoda na vlakové soupravě se vyšplhala na 150 tisíc korun, na autě činí rovných 100 tisíc korun. Policisté nadále zjišťují okolnosti této dopravní nehody,“ dodal Vladislav Malcharczik.

Letos je to na Vsetínsku již druhý střet vlaku s vozidlem. K prvnímu došlo 16. ledna v Rožnově pod Radhoštěm. Loni se staly dvě dopravní nehody v prostoru železničního přejezdu. Jedna byla v uzavřeném firemním areálu ve Valašském Meziříčí a druhá u obce Bystřička, jeden člověk byl lehce zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám