Hlavní obsah

Řidiči autobusů ve Zlínském kraji stávkovat nebudou

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Stávka řidičů autobusů ve Zlínském kraji nebude. Je to výsledek téměř dvoudenního jednání mezi zástupci Zlínského kraje, dopravními společnostmi a odbory, které zastupují řidiče.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Zlínské autobusové nádraží.

Článek

„Všech sedm regionálních dopravců - ČSAD BUS Uherské Hradiště a.s., ČSAD Vsetín a.s., HOUSACAR s.r.o., KRODOS BUS a.s., ARRIVA MORAVA a.s., FTL a.s., ČSAD Kyjov BUS a.s  a BDS-BUS, s.r.o. - vyjedou jako každý jiný den,“ informovala v úterý 4. dubna krajská tisková mluvčí Renata Janečková.

„Jsem rád, že odbory dostaly rozum. Pro stávku nebyl ve Zlínském kraji důvod, takže by všechny negativní reakce dopadly na řidiče,“ sdělil hejtman Jiří Čunek.

„Byli jsme prvním krajem, který vyšel požadavkům řidičů vstříc a z rozpočtu jim vyčlenil na mzdy 73,4 milióny korun na úkor plánovaných investic. Jsem rád, že plošná stávka ve Zlínském kraji nebude,“ řekl náměstek hejtmana Pavel Botek, který má na starosti dopravu.

Stávka se tak dotkne pouze devíti obcí, které jsou v blízkosti hranice s Jihomoravským krajem. Jedná se o obce Medlovice, Pačlavice, Morkovice – Slížany, Uhřice, Koryčany, Střílky, Boršice u Blatnice, Uherský Ostroh a Ořechov. Tyto obce částečně obsluhují dopravci z Jihomoravského kraje a nespadají pod smlouvy se Zlínským krajem. Úhradu jejich provozních nákladů zajišťuje Jihomoravský kraj.

Reklama

Výběr článků

Načítám