Hlavní obsah

Řidič zaparkoval auto na bok do sklepního sjezdu, vyprostit ho musel hasičský speciál

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ke kuriózní nehodě vyjížděli skoro po půl roce ostravští hasiči. Řidič s vozidlem zaparkoval ve středu 29. února do sklepního sjezdu u jednoho domu v Ostravě – Hrabůvce. Řidič se na místě pohyboval velice nejistě.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Auto na boku ve sklepním sjezdu

Článek

Když v září loňského roku zaparkovala Škoda Felicia do podchodu v Ostravě – Výškovicích mohli si hasiči myslet, že nic zajímavějšího již neuvidí. Z toho je ale ve středu dopoledne vyvedl jiný řidič, který svým autem, taktéž Škodou Felicií, zaparkoval do sjezdu do sklepa.

„Na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Hrabůvce a Zábřehu, odkud přijel i Mercedes Bizon,“ informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela. Mecedes Bizon je speciální vyprošťovací vozidlo, které hasičům pomohlo i v září loňského roku.

Automobil byl ve sjezdu převrácen na boku mezi vnější zdí sklepa a betonovou zdí zpevňující sjezd pod silnicí. Odtud havarovaný automobil vyprostil Mercedes Bizon pomocí hydraulického zařízení zpět na kola. Hasiči museli ochránit také zbytky kovového zábradlí, na které si brousili zuby sběratelé kovu.

„Loni v září ve Výškovicích i čerstvě ve středu v Hrabůvce zřejmě vyvázli řidiči bez zranění. Tehdy jej hasiči v noci v okolí podchodu marně hledali, zdali třeba někde neleží se zdravotními potížemi, i když ve felicii neobjevili žádné stopy po krvi. Ani tentokrát nebyla na místě řidiče krev. Ten se na místě nehody pohyboval, ale podle zasahujících hasičů nepříliš jistě. Zraněním to nebylo,“ dodal Kůdela.

Reklama

Výběr článků

Načítám