Hlavní obsah

Richard Scheufler chystá Vánoční koncert v Ústí nad Labem

Novinky, Hana Štrymplová

Přední český basový kytarista, multiinstrumentalista a zpěvák Richard Scheufler, bude v pátek 11. prosince servírovat vytříbený hudební zážitek návštěvníkům Národního domu v Ústí nad Labem. Populární tandem "otce a syna" ve formaci SCHEUFLER Projekt předvede okázalou hudební show a známé hity.

Foto: pořadatel

plakát k akci

Článek

Mistr české a slovenské baskytary vyniká v několika hudebních „disciplínách“. Nejenže se profiluje jako vynikající baskytarista a zpěvák, ale navíc se úspěšně realizuje i jako pedagog, producent. Svými skladbami, v nichž dokonale kombinuje inteligentní pop, rock, funky, moderní jazz, ale i hardcore, se řadí k uznávaným osobnostem.

Hudebník Richard Scheufler je v současné době členem Prague Philharmonic Orchestra, rovněž se podílí na hudebních aktivitách Michaela Kocába, s kterým před devíti lety stál u vzniku Pražského Výběru II. Koncem července tohoto roku ústecký rodák opustil sestavu skupiny Krucipüsk. V minulosti byl vyhledávaným hráčem takových celebrit, jakým je Karel Gott, Lucie Bílá, Lenka Filipová nebo Dalibor Janda.

Významnou roli v hudební profesi muzikanta sehrává jeho syn Richard (současné aktivní působení ve skupinách Walda Gang, Balage Band a v několika rockových operách „RockOperaPraha“ - www.rockopera), rovněž muzikant s pověstí vynikajícího umělce, který mj. usedává za bicí soupravu. K dalším důležitým aktivitám bubeníka patří produkce, aranžmá, nahrávání a míchání ve studiu pro významné umělce. 

Společně se svým otcem tvoří jedinečnou formaci s názvem SCHEUFLER PROJECT přinášející virtuozitu, nadžánrovou pestrost a hudební vkus. Publikum v Ústí nad Labem by se tedy rozhodně nemělo připravit o jedinečný hudební zážitek. Začátek koncertu je ve 20 hodin, v roli speciálního hosta vystoupí známé kvarteto Toxic People (nort – cross).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám