Hlavní obsah

Rekreační i profesionální sportovci změří síly na Pražském triatlonu

Novinky, Jana Karasová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po úspěchu prvního ročníku bude i letos pokračovat Pražský triatlon v Dolních Počernicích. Závod bude odstartován v neděli 21. července a své síly zde mohou poměřit děti i profesionální sportovci, jednotlivci i štafetové týmy. Pro sportovce i návštěvníky je připraven bohatý doprovodný program.

Foto: H-Triatlon

Vzpomínka na loňský ročník

Článek

Prvního ročníku se zúčastnilo 426 závodníků. Také z toho důvodu se rozhodli organizátoři vyjít vstříc velkému zájmu veřejnosti o různorodé sportovní aktivity a Pražský triatlon zopakovat i v tomto roce.  

Stejně jako všechny závody v režii tohoto občanského sdružení, také Pražský triatlon je vhodný pro celou rodinu. Děti mohou soutěžit v tzv. dětském duatlonu a pro dospělé jsou opět připraveny sportovní disciplíny na tratích ve třech úrovních náročnosti.

Součástí startovného ve výši 150 – 300 Kč (v závislosti na termínu registrace, děti zdarma) je startovní číslo, které bude po skončení závodu zařazeno do slosování o hodnotné ceny a také profesionální sportovní servis poskytnutý všem závodníkům bez rozdílu věku či výkonnosti.

Výsledky budou měřeny profesionální metodou pomocí čipových pásků, kdy každému aktérovi závodu dorazí po skončení SMS s jeho výsledkem. Po skončení závodu se mohou sportovci i návštěvníci těšit na doprovodný program v podobě vystoupení kapely Marcel Band nebo ukázek první pomoci. Pro nejmenší jsou pak připraveny soutěže, skákací hrad nebo trampolína a starší si mohou vyzkoušet tzv. „alko-brýle“.

Harmonogram závodu:

7:30 - 9:30 Prezentace závodníků

10:00 Start kategorie SPORT - ženy/muži (plavání 800 m, kolo 54 km, běh 8 km)

10:15 Start kategorie KLASIK - ženy/muž/štafety (plavání 400 m, kolo 36 km, běh 4 km)

10:30 Start kategorie HOBBY - ženy/muži (plavání 400 m, kolo 18 km, běh 2 km)

10:45 Start dětské kategorie (kolo 1 km, běh 1 km)

13:00 Vyhlášení výsledků

13:30 Hudební vystoupení

Více informací a online registrace na www.htriatlon.cz nebo na Facebooku www.facebook.com/houmruvtriatlon. Účastníci se mohou přihlásit i v den konání akce. Prezentace závodníků proběhne před restaurací Léta Páně (Národních hrdinů 3).

Reklama

Výběr článků

Načítám