Hlavní obsah

Rekordní víkend Benefice Slováckého léta

Novinky, Petra Kučerová

Nejúspěšnější víkend v téměř desetileté historii má za sebou Benefice Slováckého léta. V pátek 23. listopadu při hokejovém derby v Třinci podpořila nemocnou holčičku částkou převyšující 35 tisíc korun, a to díky nové „plyšákové“ výzvě Úsměv pro tebe.

Foto: Archiv benefičního turnaje Vyber si, vydraž si, zahraj si!

Olympijský dres Kristýny "Kiki" Kolocové přinesl v dražbě 20 tisíc korun pro Benefici Slováckého léta

Článek

V ten samý den se v Praze odehrál benefiční beachvolejbalový turnaj Vyber si, vydraž si, zahraj si!

Dres Kristýny Hoidarové Kolocové, jedné z historicky nejúspěšnějších českých beachvolejbalistek, na něm byl vydražen za 20 tisíc korun, a to ve prospěch Benefice Slováckého léta. Nová plyšáková výzva Úsměv pro tebe si nemohla přát lepší start.

Benefiční plyšáci zaplnili ledovou plochu

Páteční hokejové derby domácích HC Oceláři Třinec a HC Vítkovice Ridera se neslo ve znamení pomoci vážně nemocné Terezce Milatové z Třince. Organizátoři zvolili formu tzv. Teddy Bear Toss, kdy se po prvním gólu domácích snesou na ledovou plochu plyšové hračky.

A právě ty dodala Benefice Slováckého léta v rámci výzvy Úsměv pro tebe. Za symbolických 50 korun si je návštěvníci utkání do posledního rozebrali ještě před jeho začátkem. Celkem tak přispěli Terezce 20 300 korunami a Benefice Slováckého léta přidala dalších 5 tisíc korun.

„K příspěvku pro Terezku se připojil i nadační fond VIAIVA částkou 10 tisíc korun a oznamuje tím oficiální počátek spolupráce s Beneficí Slováckého léta,“ prozradil potěšující novinku zakladatel Slováckého léta Marek Pochylý.

Dres Kristýny „Kiki“ Kolocové vydražil další beachvolejbalista

V rámci 7. ročníku benefičního turnaje Vyber si, vydraž si, zahraj si! se dražili nejen hráči, se kterými si pak ti nejšťastnější mohli zahrát. Ale také další beachvolejbalové atributy, mezi kterými nechyběl ani olympijský dres Kristýny „Kiki“ Hoidarové Kolocové, který za 20 tisíc korun ve prospěch Benefice Slováckého léta vydražil Tomáš Karský.

Ten je pravidelným účastníkem turnajů Slováckého léta Adell Open a Adell Night a letos si v Uherském Hradišti zahrál i prestižní Super Cup. „Když jsem viděl, že ten dres se draží ve prospěch Slováckého léta, tak jsem musel,“ říká k tomu s úsměvem plážový volejbalista.

Na akci se navíc podařilo poslat dál benefiční plyšáky za 1 000 korun.

Úsměv pro tebe chce rozveselit Česko

Ke Slováckému létu benefiční aktivity neodmyslitelně patří. Jejich symbolem je malý plyšák, který umí vykouzlit velký úsměv. Záběr akcí, díky kterým organizátoři získávají finance na dobrou věc, je však mnohem širší. Nyní k nim přibyla další – výzva s názvem Úsměv pro tebe.

Princip je jednoduchý – na webu www.usmevprotebe.cz koupíte plyšáka, k němu dostanete i průvodní dopis a pošlete ho dál. Veškeré podrobnosti najdete na webu.

„Cílem je nejen vybrat dostatek finančních prostředků na benefiční účely, ale také poslat úsměv dál a rozveselit Česko. Plyšák je drobnost, kterou dostanete od někoho blízkého, a vykouzlí vám úsměv na tváři,“ říká zakladatel Slováckého léta a iniciátor výzvy Úsměv pro tebe Marek Pochylý.

Získané finance podpoří Domov pro osoby se zdravotním postižením Medlovice, Diakonii – středisko CESTA Uherské Hradiště a Uherskohradišťskou nemocnici. Dveře si ale organizátoři nechávají otevřené i pro další potřebné, jako tomu bylo například v případě Terezky Milatové.

Reklama

Výběr článků

Načítám