Hlavní obsah

Rekonstrukce piazzetty u Nádražní ulice v Ostravě byla dokončena

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 10. července skončila rekonstrukce veřejného prostoru mezi Komerční bankou a Palácem Prosperita poblíž zastávky Elektra. Právě tímto malým náměstíčkem denně procházejí v Ostravě lidé z Bankovní ulice přes ulici Tyršovou na Nádražní ulici.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 11.7.2018 Nová piazzetta v Ostravě je otevřena. Vizualizace architekta Ondřeje Vysloužila. Ve výřezu stavba.

Článek

Nový, krásný veřejný prostor, nejen pro průchod, ale také pro posezení pod stromem a rozjímání při pohledu na umělecká díla, navrhl architekt Ondřej Vysloužil. Rekontrukci provedla firma Jankostav s.r.o jako vítěz veřejné zakázky. 

„Praktickými kroky dokazujeme, že nám záleží na kvalitě veřejného prostoru v Ostravě. Postupně estetizujeme důležitá místa ve městě podle našich plánů i návrhu veřejnosti. V tomto případě jsme upravili relativně malou plochu, která je ale jednou z důležitých vstupních bran do historického centra Ostravy. Na ni navazuje náměstí Msgre Šrámka s Katedrálou Božského spasitele. Toto náměstí v budoucnu také projde revitalizací, a to na základě výsledků architektonické soutěže z roku 2017,” řekl primátor města Ostravy Tomáš Macura.

„Práce za necelých 6 miliónů korun bez DPH začaly 16. dubna. V místě byla položena nová žulová dlažba, přibylo i speciální osvětlení, které nasvítí koruny stromů i místa, kde není tolik světla. Vysazeny byly dva stromy a v lokalitě přibyl městský mobiliář. Součástí rekonstrukce je i instalace sloupů pro vystavení uměleckých děl. První sochy se na stojanech objeví během několika týdnů a budou postupně obměňovány na základě spolupráce s Fakultou umění Ostravské univerzity,” dodala k informacím Andrea Vojkovská, tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy.

Procházející lidé si jistě všimnou, že na části zpevněné plochy, kde budou umístěny sochy, je vytesána báseň Jaromíra Šlosara Ostravský večer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám