Hlavní obsah

Registrace do extrémního závodu na Lysé hoře už běží

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravy na další eXtrémní závod, Adidas 24 hodin na Lysé hoře pod vedením frýdecko-místeckého horolezce Libora Uhra jsou v plném proudu. V těchto dnech byla spuštěna registrace.

Foto: archiv lh24.cz

foto ze závodu

Článek

Zájemci se mohou prostřednictvím webových stránek www.lh24.cz hlásit do jednoho z nejtěžších zimních závodů v republice, který se uskuteční 26. a 27. ledna 2013. Vypsán je jako zimní mistrovství ČR v horském maratonu jednotlivců. Zúčastnit se ho ale mohou také dvoučlenné týmy, v rámci extrémní horské štafety dvojic.

Cílem závodu je absolvovat během 24 hodin co nejvíce výstupů na nejvyšší vrchol Beskyd Lysou horu. Trasa závodu je pevně značena, je dlouhá téměř 12 km s převýšením 764 m. Každý si tak může vyzkoušet, kde leží jeho fyzické a psychické hranice a do jaké výšky je schopen vystoupat za jeden den.

„V loňském roce se konal 1. ročník závodu. Na start se postavilo 573 závodníků. Za jednotlivce jich startovalo 299 a ve štafetách jsme evidovali 274 závodníků ze 137 teamů. Absolutním vítězem závodu se stal Zbyněk Cypra, který vyšel na vrchol Lysé hory a sestoupil do údolí Malenovic 14krát, nastoupal celkem 9 800 výškových metrů. Nejstarším účastníkem byl 66letý Emil Trombík, nejmladším 17letý Ondřej Římánek,“ připomenul Uher.

Akce má do Beskyd přilákat nejen špičkové sportovce a extrémisty, ale hlavně širokou turistickou veřejnost a aktivní obyvatele z celé ČR a střední Evropy.

„Registrace do letošního ročníku je možná do 26. 1. 2013. Platnou se stává až v okamžiku zaplacení startovného. Pokud nebude startovné uhrazeno do stanovené lhůty splatnosti, bude žádost z registrace automaticky vymazána. Tímto způsobem chceme zamezit tomu, aby se někteří jedinci registrovali pouze z hecu a blokovali tak místa opravdovým zájemcům o start v závodě,“ upozornil Libor Uher.

Závodník má po uhrazení startovného nárok na pitný režim, teplý čaj, dvě polévky, parkovné a v den závodu také na ubytování v prostorách rekreačních center Sepetná a Sluníčko. Nabízena je také možnost pronájmu pokoje.

Více informací na http://www.lh24.cz/lh24/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám