Hlavní obsah

Ředitel zlínské firmy HP TRONIC Daniel Večeřa byl zvolen Osobností českého obchodu 2015

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prestižní ocenění Osobnost českého obchodu, které je udíleno při každoročním vyhlašování výsledků soutěže MasterCard Obchodník roku, míří letos do Zlína. Držitelem ceny se stal generální ředitel zlínské společnosti HP TRONIC Daniel Večeřa.

Foto: archiv pořadatele - Obchodník roku 2015

Generální ředitel firmy HP TRONIC Daniel Večeřa při přebírání ceny Osobnost českého obchodu.

Článek

Udílení cen MasterCard Obchodník roku 2015 se uskutečnilo při galavečeru konference Retail Summit v Praze. Každoročně jsou při této příležitosti oceňovány zákaznicky nejvýše hodnocené obchodní společnosti v ČR. Letošním absolutním vítězem se již potřetí stala IKEA Česká republika. Vyhlašovány jsou i dílčí ceny v oborových kategoriích a také Osobnost českého obchodu.

Tuto speciální kategorii vyhlašuje Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR. Je určena pro osobnost, která „výjimečným a pozitivním způsobem ovlivnila sektor obchodu či jeho část“. Nominace na ocenění předkládají a poté svými hlasy rozhodují o vítězi lidé z praxe - odborníci českého maloobchodu.

„Velmi si vážím vítězství v této soutěži, protože je vnímám jako ocenění dlouholeté práce celého našeho velkého týmu více než 1200 spolupracovníků, a zejména způsobu a stylu, jakým k této práci přistupujeme,“ uvedl v reakci na udělení ceny Daniel Večeřa.

Generální ředitel firmy HP TRONIC byl oceněn za schopnost skloubit a koordinovat funkční model firmy, která „patří ke špičce v ČR a podniká v rozdílných oborech - maloobchodu a velkoobchodu elektro, cestovním ruchu a prostřednictvím společnosti ETA také ve vývoji a výrobě elektrospotřebičů“, dále také za „korektní jednání, které se dnes již pomalu vytrácí, osobní a lidský přístup k zaměstnancům a angažovanost v sociální oblasti.“

Kategorie Osobnost českého obchodu je v rámci Obchodníka roku vyhlašována od roku 2010. Dosud byli tímto titulem oceněni ředitelé či jednatelé čtyř úspěšných společností - IKEA, DM DROGERIE MARKT, MALL.cz a řetězce Globus.

HP TRONIC je česká společnost s více jak 25letou tradicí. Prostřednictvím značek Euronics a Kasa.cz zaujímá přední místo na trhu domácích spotřebičů, spotřební elektroniky, počítačů a mobilních telefonů v ČR a prostřednictvím e-shopu Hej.sk také na Slovensku. Od roku 1996 HP TRONIC podniká také v oblasti cestovního ruchu - provozuje Resort Valachy s hotely Lanterna, Horal a Galik, Ski areálem Razula, Golfovým hřištěm Horal a další nabídkou služeb a aktivit ve Velkých Karlovicích. Od roku 2011 patří do skupiny HP TRONIC společnost ETA, která na trhy řady evropských zemí uvádí nejen výrobky značky ETA, ale i značek Valera, GoGEN, JVC nebo Hyundai.  

Reklama

Výběr článků

Načítám