Hlavní obsah

Recidivista ozbrojený nožem skončil za loupež ve vazbě

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nožem v ruce vyloupil v polovině minulého týdne trafiku ve Zlíně-Malenovicích sedmadvacetiletý Zlíňan. Krátce po činu ho policisté zadrželi a teď hrozí nenapravitelnému a desetkrát soudně trestanému recidivistovi až desetileté vězení.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„Ve středu 18. ledna kolem půl šesté odpoledne vstoupil do prodejny novin v Malenovicích s úmyslem loupit. Zprvu žádal po prodavačce cigarety. Když se chystal vytáhnout z kapsy nůž, vstoupila do prodejny další zákaznice. V klidu počkal v rohu prodejny a po jejím odchodu dokonal úmysl. Zavírací nůž namířil na prodavačku a chtěl po ní peníze. Prodavačka mu ze strachu o život vydala sedm tisíc korun z pokladny. Poté jí přikázal, aby mu dala i svůj mobilní telefon, lehla si na zem, počítala do dvaceti a z prodejny utekl. Loupeží způsobil škodu za 11 tisíc korun. Venku doběhl svého kamaráda a pozval ho na pivo do blízké hospody, kde začal shánět rychlý odvoz na sídliště Jižní Svahy,“ popsala událost policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Mladý muž nejprve za odvoz nabízel dvě stovky, nakonec přesvědčil muže, který v restauraci popíjel pivo, aby ho odvezl za dva tisíce korun. Do cíle však nedorazili. Po lupiči už v té době pátralo několik policejních hlídek včetně policejního psovoda.

„Policisté prvosledové hlídky vozidlo zastavili na křižovatce v Malenovicích. Čtyřčlenná posádka auta byla zlínským policistům velmi dobře známá. Ve vozidle našli policisté ukradené peníze, které se lupič snažil ukrýt v přihrádce dveří. Ukradený telefon nakonec policisté našli až v policejní cele, kde se ho recidivista snažil ukrýt pod lavici,“ řekla policistka. 

Zadržený lupič podle policejní mluvčí nadýchal téměř dvě promile alkoholu, povedený dvaadvacetiletý řidič auta půl promile a proto mu policisté zadrželi řidičský průkaz. Snažil se je sice přesvědčit, že lupiče odvézt musel, protože mu vyhrožoval smrtí, ale neuspěl.

„Kriminalisté lupiče obvinili a soudce zlínského soudu akceptoval jejich návrh na jeho umístění y do vazby. Mladý muž byl prvně trestán po dovršení svých patnáctých narozenin. Veškerá jeho trestná činnost byla majetkového charakteru,“ dodala Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám