Hlavní obsah

Rakušan si udělal espézetku z papíru

Novinky, Marek Venuta

Svérázným způsobem vyřešil rakouský řidič absenci dokladů ke svému vozidlu. Než se vydal na cestu po Moravě, napsal si svoji registrační značku na kus papírového kartonu.

Foto: archiv

Kuriózní poznávací značka byla z papíru!

Článek

Ve čtvrtek odpoledne dopravní policisté ze Znojma zastavili vozidlo k běžné silniční kontrole.

Osobní vozidlo značky Škoda Octavia řídil osmadvacetiletý cizinec, který cestoval směrem na Jihlavu. Při běžné silniční kontrole vyšlo najevo, že muž nemá potřebné doklady k řízení vozidla ani k jeho provozu.

Mimo prasklého čelního skla měl cizinec na svém autě ještě jeden nedostatek. Jeho rakouská registrační značka byla napsána na kartonovém papíru. Řidič se vymlouval, že značku ztratil, když mu to policisté neuvěřili, tvrdil, že mu byla odcizena.

Důkladným prověřením veškerých informací však vyšlo najevo, že vozidlo je od roku 2009 vyřazeno z evidence a je zcela nezpůsobilé k provozu. Po tomto zjištění byla další cesta cizinci znemožněna a on musel složit na místě kauci ve výši pět tisíc korun a zajistit odtah vozidla. 

"Jeho několika porušeními zákona o provozu na pozemní komunikaci se i nadále zabýváme," řekla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Reklama

Výběr článků

Načítám