Hlavní obsah

Radnice z lahví poplavou na hladině nádrže v Praze 13

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na třináctém pražském obvodu se stále něco děje. Obyvatelé sídliště i náhodní návštěvníci se tu nenudí, chodí do Centrálního parku třeba i pro řadu stále hojně využívaného tělocvičného nářadí. Na sobotu radnice připravila další atrakci.

Foto: Dan Novotný

ilustrační foto z minulého ročníku

Článek

„Letošní sedmý ročník zábavné soutěže Ekoslunovrat, zaměřené na propagaci třídění odpadu, kterou každoročně pořádá Praha 13, se koná v pátek 21. června od 9.00 na březích horní retenční nádrže v Centrálním parku Prahy 13. Akci zahájí zástupce starosty Petr Zeman,” informoval mluvčí městské části  samuel Truschka.

Zatímco v předchozích letech stavěly školní týmy plavidla, která měla být co nejrychlejší, co největší nebo co nejkrásnější, letošní zadání je zcela nové. Vzhledem k tomu, že radnice Prahy 13 oslavila v červnu 10 let od svého otevření, dostali žáci místních škol, které se do soutěže přihlásily, za úkol postavit z PET lahví co nejvěrnější model radnice.

„Druhým požadavkem je, aby se model udržel na vodě bez převrácení. Soutěžní týmy budou mít za úkol přepravit ho bez posádky pomocí lana přes rybník. Dokončování modelů soutěžními týmy můžete vidět ve čtvrtek 20. června od 9 do 12 hodin před radnicí na Slunečním náměstí,” dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám