Hlavní obsah

Radnice třináctky pořádá víčkový pochod pro Kristýnku

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klub českých turistů ve spolupráci s radnicí Prahy 13 pořádají ve čtvrtek 5. září turistický pochod se startem i cílem před radnicí. Startovným, nepovinným, jsou víčka od PET lahví, jež se mohou proměnit v peníze pro nemocnou Kristýnku.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Start i cíl má pochod před radnicí Prahy 13 na Slunečním náměstí. Startujeme od 16.30 do 18.00 a cíl bude otevřen od 18.00 do 21.00 hodin. Na výběr budou dvě trasy v délkách 11,5 a 8 kilometrů. Startovné činí pro dospělé 20 Kč, pro děti 5 Kč a turisté organizovaní v KČT a pojištěnci OZP uhradí startovné poukázkou KČT nebo OZP. Krátká trasa je absolutně bez bariér, takže je vhodná i pro kočárky. Vede přes Jinonický dvorec, háj na Cibulce, sídliště Hůrka a Centrální park zpět na Sluneční náměstí,” uvedl mluvčí radnice Samuel Truschka. 

Dlouhá trasa vede přes dolní retenční nádrž, Novou Ves, Butovické hradiště, Prokopské údolí, Červený lom, Trunečkův mlýn, Velkou a Malou Ohradu a Centrální park zpět na Sluneční náměstí. Účastníci mohou současně přispět na dobrou věc.

"V rámci projektu Sbírejte víčka pro Kristýnku shromažďuje Klub českých turistů, oddíl TurBan, víčka od PET lahví, která pak předá zpracovatelské firmě. Ta pak Kristýnce postižené dětskou mozkovou obrnou uhradí léčebný pobyt a pomůcky pro usnadnění pohybu. Těšíme se na vaši účast," dodal Truschka.

Reklama

Výběr článků

Načítám