Hlavní obsah

Radní Prahy 13 nesouhlasí s novou výstavbou u Obchodního centra Lužiny

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mimořádné zasedání Rady MČ Praha 13, které bylo svoláno na čtvrtek 19. září, přijalo nesouhlasné stanovisko k záměru soukromého investora na výstavbu několika budov přiléhajících ke stávajícímu obchodnímu centru u stanice metra Lužiny.

Foto: Vratislav Konečný

Kolem této nízké budovy mají z obou stran vyrůst věže 14-18patrové

Článek

„Jsem rád, že rada podpořila moje odmítavé stanovisko k této výstavbě,“ uvedl starosta městské části David Vodrážka. „Budeme v každém případě trvat na tom, aby byl podrobně prozkoumán vliv plánované stavby na životní prostředí. Podle mého názoru tak velká stavba do tohoto prostoru nepatří.“

„S plánovaným megalomanským objektem rozhodně nesouhlasím, protože by přivedl do oblasti Lužin další dopravu,“ řekl zástupce starosty Aleš Mareček, který má oblast dopravy v kompetenci. „V celé oblasti Lužin je již v současné době nedostatek parkovacích míst a větší provoz na sídlišti nechceme.“

V současné době probíhá komplexní rekonstrukce Obchodního centra Lužiny, se kterou městská část souhlasila a od počátku ji podporovala. Měla by skončit na jaře 2014 znovuotevřením obchodního centra. Nyní předložený záměr je nový a v době schvalování rekonstrukce OC Lužiny o něm městská část nebyla investorem informována. 

Problematika je to velmi palčivá a dotkne se řady občanů zmíněné lokality, proti výstavbě je zorganizována petice.

Reklama

Výběr článků

Načítám