Hlavní obsah

Radek Krejčí si v létě zazpívá na hradech a festivalech, podzim bude ve znamení Bídníků

Novinky, Robert Rohál

Ani letošní léto nebude operní pěvec Radek Krejčí, sólista Severočeského divadla opery a baletu v Ústí nad Labem, zahálet. Vystoupí na několika festivalech a akcích pod širým nebem, na podzim se pak představí v novém nastudování světově proslulého muzikálu Bídníci.

Foto: archiv Radek Krejčí

Radek Krejčí a Dagmar Pecková během zkoušek Krásné Heleny.

Článek

Už v červnu proběhne nultý ročník Budyňského divadelního léta, v jehož programu 15. a 16. června provede soubor ústecké opery slavný muzikál Noc na Karlštejně. „Bude se hrát v kulisách nádherného vodního hradu v Budyni nad Ohří,“ říká Radek Krejčí. „Účinkovat budou jak sólisté a sbor, tak celý orchestr divadla, což je při muzikálových produkcích téměř výjimka.“

Radek Krejčí vystoupí v postavě purkrabího Ješka z Vartenberka, kterého hrál ve filmové verzi Jaroslav Marvan. Reprízy jsou naplánovány i na 24. a 25. srpna. Ke zmíněnému titulu Noci na Karlštejně přibude v srpnu rovněž další slavný muzikál Zvonokosy, kde má pěvec postavu faráře Calaby. Zvonokosy se budou hrát v Budyni 17. a 18. srpna.

Na konci léta se Radek Krejčí objeví v dalším zajímavém projektu - ve spolupráci s mezinárodně uznávanou operní pěvkyní Dagmar Peckovou bude účinkovat v koncertním provedení slavné operety-opery buffo Krásná Helena od Jasquese Offenbacha.

„Zpívat budeme ve francouzském originále. Doprovázet bude Filharmonie Hradec Králové a dirigentem bude Vojtěch Spurný. Zatímco Dagmar se zhostí titulní role Helen, já si zopakuji velekněze Calcháse. Je to další krásná příležitost a radost z práce! A kde a kdy se Krásná Helena uskuteční? 27. srpna na druhém ročníku Festivalu Zlatá Pecka Chrudim,“ uzavírá Radek Krejčí, který byl v minulých dnech vybrán londýnskou schvalovací porotou do postavy Biskupa v novém nastudování slavného muzikálu Bídníci. Premiéra v Ústí nad Labem je ohlášena na 16.  listopadu.

Další informace:

https://zlatapeckachrudim.cz/vecer-opernich-arii-pondeli-27-08-2018/

https://comedyproduction.cz/divadelni-leto-budyne/

https://goout.net/cs/festivaly/divadelni-leto-na-vodnim-hrade-budyne-nad-ohri/wvhwc/

www.radekkrejci.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám