Hlavní obsah

Psí závodníci bojovali o pohár Klubu agility v Třešti

Novinky, Helena Vrzalová

Nejhezčí pohled na svět je prý ze hřbetu koně, ale kdo ví, jaký výhled se nabízí psíkovi, stojícímu na vrcholku „áčka“, co lze zahlédnout v záblesku nad překážkou nebo průzorem v tunelu...

Foto: Helena Vrzalová

Vítězky (zleva) Sára, Debora a Felon se svými velitelkami.

Článek

V takových chvílích je pes králem, hrdinou, jeho bojovnému srdíčku a čtyřem tlapkám patří celý svět. Pro tyto okamžiky celé měsíce trénoval, běhal, skákal, snažil se porozumět pokynům a přáním svého pána, být nejlepší.

Víkend 2. a 3. června představil osmdesát chlupáčů všech ras a velikostí v závodech pořádaných Klubem agility Třešť K.A.T. cup 2012. Rozhodčí Veronika Vostrá připravila perfektní, náročné a divácky velmi vděčné parkury, na kterých se hodně rychle ukázalo, jak poctivě kdo trénoval, pořádně se ale zapotili i ti nejlepší.

V součtech výsledků soutěží jumping a agility ze soboty a neděle, kromě nichž museli závodníci zvládnout v každém dnu i náročné výkonnostní zkoušky, uspěla nejlépe v kategorii small papillonka Felon vedená Věrou Molcarovou z domácího klubu, v kategorii medium kříženka Debora s Ilonou Beranovou z Kynologického klubu Jihlava a ve třídě large fenka výmarského ohaře Sára v týmu s Hanou Hrdličkovou rovněž z jihlavského klubu.

Poděkování patří všem účastníkům za jejich úžasné výkony, pořadatelům za výborně připravenou akci a samozřejmě sponzorům a příznivcům chlupatého sportu, bez nichž by se závody nepodařilo uskutečnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám