Hlavní obsah

Psí den s Prahou 13: vítěz skočil rekord

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Centrálním parku Lužiny proběhl v 9. září druhý ročník Psího dne s Prahou 13, který si klade za cíl pomoci pejskům bez domova. Pejsci závodili v amatérských dostizích a ve skoku do výšky, ochutnávali nejrůznější pamlsky a dobrůtky a celkově se se svými páníčky a kamarády všichni výborně bavili.

Foto: archív autora

Psí den s Prahou 13

Článek

Podpořit pejsky z útulků přišly také české celebrity se svými čtyřnohými mazlíčky, nechyběla zde psí módní přehlídka originálních i praktických oblečků z psího obchodu Rebel Dog a veterináři z VET Centrum Stodůlky zde zdarma očipovali padesát pejsků a zodpovídali veškeré dotazy.

Na naplnění hlavního smyslu celé akce, tedy pomoci opuštěným psům, se podílely téměř tři tisíce návštěvníků. A pozor! Ve skoku do výšky padl nový český rekord. Výmarský ohař Heroic Shadow Shefis "Shedy" pokořil hranici stodvaceti centimetrů a překonal tak vítězný skok z loňska o deset centimetrů.

Ze známých tváří jsme mohli vidět Lucii Benešovou, která je na pejsky zvyklá od malička, stejně jako její děti. „Pes je pro mě nezbytný rodinný parťák. Od mala mám psa, nebo i dva. Celkově pořád zachraňuju zvířata a kdykoliv ráda pomůžu. Mé děti to mají po mne.“ Na Psí den proto přišla i se synem Štěpánem, jeho Otíkem (Brabantík) a fenkou Potamií neboli Potou (voříšek), kterou zachránili a dovezli si ji z řeckého ostrova Thassos z vesnice Skala Potamie.

Vždy usměvavá Veronika Kubařová dorazila se svým osmi měsíčním Barneym (rasa „Výběr z bobulí aneb Voříšek, jak říká). „Za těch šest měsíců, co ho máme doma, nás Barney naučil, že špína neexistuje. Existuje jen mít místo koberce šišky, jehličí a třísky,“ směje se Veronika, která dále prozradila, že nedávno s Barneym nafotila fotku do benefičního kalendáře.

Vendula Křížová nebo Jana Stryková se také angažují v pomoci psům v nouzi. Obě mají ke zvířatům vřelý vztah a obě mají po svém boku chlupaté kamarády Bohunku (Irský teriér) a Jonáše (Krátkosrstá kolie).

Psí den s Prahou 13 si letos nenechala ujít také bývalá modelka Kateřina Stočesová, která zvířata doslova miluje. „Bělka (rasa „Vetaj“ - vesnické tajemství) je plnohodnotným členem naší rodiny, jako veškeré naše zvířectvo. Nejraději má, když s námi snídá nebo jezdí na výlety a může sedět na přední sedačce,“ popisuje Kateřina, jak se žije u nich doma se zvířaty dohromady.

S ohledem na pracovní vytíženost se Kateřina pomoci pejskům už nemůže věnovat tolik, jako dříve, a tak se snaží pomoci alespoň tím, že ve svém okolí propaguje adopci pejsků z útulků. „Pomoci se snažíme hlavně tím, že posíláme lidi do útulků pro svého nového čtyřnohého kamaráda a to se nám daří,“ dodává s úsměvem.

Pomoc psům v nouzi není cizí ani krásné Tereze Fajksové. Doma má čtyřnohého parťáka z útulku a i dalším hafanům se stejným osudem aktivně pomáhá hledat nový domov. „Angažuji se, co to jde. Finančně i materiálně. Snažím se shánět domovy pejskům z útulků a různých organizací, kteří byli týráni. Ale v porovnání s lidmi, kteří dělají dočástkáře  nebo mají své vlastní sdružení a organizace, je to to nejmenší.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám