Hlavní obsah

Prvním dítětem roku ve Vsetínské nemocnici je Alžběta

Novinky, Dana Lipovská

Prvním dítětem roku 2019 ve Vsetínské nemocnici byla Alžběta Zajíčková. Narodila se 1. ledna v 11:51 a je z Bystřičky. První občánek Vsetína Matias Valeš se v porodnici narodil až těsně před půlnocí, 1. ledna ve 23:30.

Foto: Lenka Plačková

ředitelka Vsetínské nemocnice Ing. Věra Prousková blahopřeje malé Alžbětce a její mamince

Článek

Alžbětu, Matiase a jejich maminky přišly 2. ledna pozdravit a přivítat ředitelka Vsetínské nemocnice Ing. Věra Prousková a místostarostka Vsetína Mgr. Simona Hlaváčová. Předaly plyšové hračky, květiny, rodinkám popřály hodně zdraví a radosti.

„Porod proběhl oproti tomu prvnímu o poznání rychleji. Chtěla bych zdravotníkům poděkovat, starali se o nás velmi hezky,” uvedla maminka Alžběty Eva Zajíčková, kterou doma čeká ještě dvouapůlletá Josefínka.

První "Vsetíňák" Matias zaujal netradičním jménem.

„V příjmení už jeden háček máme, tak jsme malému nechtěli přidávat další,” komentovala s úsměvem volbu netradičního křestního jména pro svého prvního potomka maminka Kristýna Valešová.

Rodiče dětí narozených v roce 2018 ve Vsetínské nemocnici volili pro své potomky nejčastěji klasická česká křestní jména. Mezi chlapci tak bylo nejvíce Jakubů (26), Adamů (22) a Janů (21), mezi děvčaty pak Elišek (22), čtrnáctkrát rodiče dávali jména Ema a Tereza. Více než desetkrát se v rodných listech objevila rovněž jména Ondřej, Dominik, Martin, Matyáš, Daniel či Štěpán, z dívčích jmen potom například Sofie nebo Viktorie.

Úspěch měla i jména zdvojená: Marlen Marie, Nina Adriana, Noemi Laura, Ella Antonie, Lukáš Samuel či Jan Josef. Z méně častých jmen pak Amy, Abigail, Anabela, Aria, Aron i Áron, Jerguš, Jerry, Jordan, Jorim, Katia, Klarisa, Lucas, Nicoletta, Timotej, Zara.

Reklama

Výběr článků

Načítám