Hlavní obsah

První liga stolního hokeje se blíží do finále, na titul stále může dosáhnout pět týmů

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 22. září se v Brně-Bohunicích, Boskovicích a Brně-Králově Poli uskutečnilo předposlední kolo nejvyšší ligy družstev v billiard hokeji, šprtci.

Foto: Monika Šindelářová

1. liga družstev 2012 - utkání BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou - Doudeen Team

Článek

Prvoligový tým BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou zavítal na domácí půdu Doudeen Teamu z Brna Bohunic. Třetím týmem pak byla WIP Reklama Dobrá Voda u Českých Budějovic. V prvním utkání nejdříve domácí porazili 12:9 dobrou Vodu. V prvním utkání ZEKATELu se Žďár utkal s osminásobným vítězem 1. ligy družstev, Dobrou Vodou. Od úvodu utkání se Žďáru podařilo soupeře zaskočit a získat vedení o tři body. Na konci čtvrté směny se Dobrá Voda dotáhla na rozdíl jediného bodu, aby v závěru prokázala své dlouholeté zkušenosti a nakonec zvítězila v těsném poměru 12:10.

Ve třetím utkání se Žďár utkal s domácími Doudeeny. Na úvod se ZEKATEL ujal vedení 3:1. Doudeeni však hráli své poslední utkání sezony, které nechtěli ani za nic ztratit a připravit se tak o možnost umístit se na medailových příčkách soutěže. To už se jim přihodilo právě se Žďárem v závěru sezóny 2010. Tým Žďáru nad Sázavou o krůček nestačil na svého soupeře a opět v závěru podlehl o dva body, tentokrát 7:9.

Další důležité zápasy se hrály v Boskovicích, kde domácí mají také nejvyšší ambice. V utkání s průběžně 10. týmem soutěže Pečkami přesvědčivě zvítězili 10:5. Poté se Pečky utkali s úřadujícím Mistrem ČR Dragons Brno. I tentokrát Pečky odešly poraženy, tentokrát 7:11. Na závěr proběhl souboj dvou adeptů na titul. Z tohoto zápasu vítězně vzešli domácí, kteří tak před posledním kolem ztrácejí na průběžně první tým soutěže Doudeen Team 2 body. Na rozdíl od Doudeenů však mají dva zápasy k dobru.

Zbývající tři souboje o titul se odehrály v Brně Králově Poli. Tým SHL SDS EXMost Brno přivítal Šprtmejkry Ostravy (před šestým kolem průběžně první tým v soutěži) a BHC AB Stain Most. Úvod hracího dne obstaral právě nejočekávanější a nejdůležitější souboj dvou nejsilnějších. Utkání skončilo remízou 7:7. V dalších zápasech pak nejdříve SHL Brno zvítězilo nad Mostem v poměru 11:6 a poté Šprtmejkři nad Mostem v 8:5.

Již v neděli 7. října se ve Žďáře nad Sázavou uskuteční turnaj ČP 12 pod názvem ZEKATEL CUP 2012 a o týden později Slovakian Open v Senici.

Výsledky soutěží a pozvánky jsou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách http://www.uhshbrno.cz a http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám