Hlavní obsah

První hoře zahrají v Kutné Hoře

Novinky, Štěpánka Kubíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Avantgardně-rocková skupina První hoře slaví 15. výročí své existence. Se svým narozeninovým setem zavítá kapela v sobotu 13. dubna do kutnohorského Klubu Česká 1. Večer zahájí svérázný kytarista a zpěvák HC Tramp.

Foto: Kontra Production

První hoře

Článek

Výroční turné 15 let za scénou Prvního hoře bude probíhat během jara i podzimu a vyvrcholí 8. listopadu speciálním vystoupením v pražském Paláci Akropolis. Fanoušci se také mohou těšit na nové album a videoklip, přesnější čas vydání je zatím zahalen tajemstvím.

Skupina patří k nejvýraznějším souborům české alternativní scény. Svým netradičním hudebním cítěním, texty se silnou výpovědní hodnotou a avantgardní show s originálními kostýmy kapela získala nemalý počet skalních příznivců i uznání kritiky. 

Průlomová deska Lamento z roku 2008 si vysloužila žánrovou cenu Anděl za rockovou desku roku. V roce 2011 bylo Lamento oceněno v hudebních cenách Břitva cenou nejvyšší – jako Album desetiletí.

Reklama

Výběr článků

Načítám