Hlavní obsah

První dáma české opery Eva Urbanová se v Ostravě představí v další nové roli

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dvou mimořádných představeních opery Leoše Janáčka Káťa Kabanová přivítá Národní divadlo moravskoslezské ve dnech 20. a 25. září první dámu české opery Evu Urbanovou. Ta ztvární postavu Kabanichy.

Foto: Martin Popelář

Eva Urbanová v opeře Káťa Kabanová jako Kabanicha.

Článek

Národní divadlo moravskoslezské se tak stane jediným divadlem v České republice, ve kterém Eva Urbanová postupně vytvoří trojlístek svých nejlepších janáčkovských rolí. Po Kostelničce v Její pastorkyni a Emilii Marty ve Věci Makropulos nyní přichází na řadu přísná Kabanicha v Kátě Kabanové.

„Ostrava je moje srdeční záležitost. Ráda se sem vracím a pokaždé se těším na celý operní soubor, orchestr a hudebního ředitele ostravské opery,“ říká Eva Urbanová, která se do severní metropole vrací jako domů.

V dalších rolích se představí Eva Dřízgová-Jirušová (Káťa Kabanová), Tomáš Černý (Boris), Jan Vacík (Tichon), Martin Gurbal' (Dikoj), Anna Nitrová (Varvara), Luciano Mastro / Richard Samek (Kudrjáš) a další. Obě představení této inscenace, pod jejíž režií je podepsán ředitel NDM Jiří Nekvasil, bude řídit hudební ředitel opery NDM Robert Jindra.

Dvě jedinečné inscenace uvede Národní divadlo moravskoslezské v pátek 20. a potom ve středu 25. září od 18.30 hodin v Divadle Antonína Dvořáka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám