Hlavní obsah

Průtah Frýdkem-Místkem je opět plně průjezdný

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řidiči projíždějící Frýdkem-Místek si budou moci přes zimu oddechnout od kolon. Průtah městem je od čtvrtka 28. listopadu opět plně průjezdný. Opravy estakády skončily a opravy poloviny přilehlého mostu přes řeku Ostravici byly do jara přerušeny s tím, že provoz byl obnoven v plném rozsahu.

Foto: Petr Pavelka

estakáda a most - kontrolní den, těsně před obnovením plného provozu

Článek

Novinkou na estakádě jsou středová betonová svodidla, která tam zůstanou dlouhodobě a minimálně do jara budou i na mostě přes Ostravici z důvodu ochrany pracovní spáry a vyšší bezpečnosti.

Estakáda i most jsou ve správě Ředitelství silnic a dálnic, který opravu realizuje a také financuje. Ve čtvrtek v rámci kontrolního dne, kterého se účastnili stavební odborníci spolu se zástupci kraje a města, bylo rozhodnuto, že obnovením provozu ve dvou pruzích v obou směrech na estakádě a přilehlém mostě nic nebrání. Práce se opět rozjedou na jaře, kdy se začne opravovat část mostu ve směru na Příbor, což si opět vyžádá dopravní omezení.

„Doprava na estakádě a mostu je stejně jako v minulosti vedena ve dvou pruzích na Český Těšín a ve dvou pruzích na Příbor. Jsme velice rádi, že Ředitelství silnic a dálnic dodrželo předpokládaný termín ukončení prací. Uleví to dopravě v celém městě, protože kolony se v době oprav tvořily nejen na estakádě, ale i v okolních ulicích. Řidičům patří dík za trpělivost i za to, že se přizpůsobili situaci a zvládli ji bez zbytečných nehod,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám