Hlavní obsah

Průmysl a zaměstnanost ve Světlé stále na lepší časy čeká

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světlá nad Sázavou se stejně jako další města na Vysočině musí potýkat s nedostatkem pracovních míst. Světlá má ale jeden trumf v rukávu. Není po něm ale poptávka.

Článek

Průmyslová zóna u areálu skláren Crystalite Bohemia ve Světlé nad Sázavou patří do projektu strategických průmyslových zón, které byly vybrány Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR.

„V listopadu jsme otevřeli nový kruhový objezd, který byl skoro až podmínkou k této průmyslové zóně. Chybí tam ale nějaká aktivita v podobě staveb, což mě hodně trápí. Jako město jsme udělali maximum, připravili jsme podmínky, zóna je na pěkném místě, ale teď jen čekáme, jak se povede dál,“ uvedl Jan Tourek, starosta Světlé.

Starosta s celým týmem se snaží jednat. „Dnes je taková doba, že práce moc není. Už se tu objevila šestá firma, která projevila zájem, ale poté se už neozvala,“ upřesnil starosta.

Problém s nezaměstnaností Světlá musí řešit i kvůli propouštění ve sklárnách. „Sklárny Crystalite Bohemia tento region drží nad vodou, mám pocit, že tady jde pouze o skladované zboží, kterého mají sklárny asi velké množství. Já sám jsem se o tom, že budou propouštět, dozvěděl z médií a doufám, že zase sklárny naberou lidi zpět. Budou nejspíše i předělávat nějaké linky, bližší podrobnosti neznám. Jen vím, že teď ke konci roku opět někteří lidé přišli o svou práci,“ dodal světelský starosta.

Podle informací Václava Neuvirta z Úřadu práce ve Světlé se nezaměstnanost ve městě vždy na konci roku se zvyšuje. „V tuto dobu je to okolo 9,2 %, což znamená něco kolem 942 lidí, kteří jsou evidovaní na našem úřadu práce,“ informoval Václav Neuvirth.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám