Hlavní obsah

Průjezd historickou částí Nymburka je uzavřen

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravní situaci v Nymburce zkomplikovala uzavírka části Boleslavské ulice, jež je hlavní průjezdnou trasou.

Foto: Jan Řehounek
Článek

Středočeský kraj totiž zahájil výstavbu dvou kruhových objezdů: na křižovatce Boleslavské ulice s ulicí Velké Valy a na křižovatce s ulicí Zbožská. Souběžně probíhá frézování vozovek, opravy sítí a oprava mostů přes malé a velké valy.

Objížďka je na příjezdu od Mladé Boleslavi vedena z okružní křižovatky do ulice Zbožská, dále pak ulicemi Purkyňova a Tyršova na náměstí Přemyslovců. Po 22. květnu bude zahájena výstavba kruhového objezdu právě na křižovatce Zbožská, takže objízdné trasy budou rozsáhlejší.

Ukončení výstavby prvního kruháku a zprovoznění dopravy ulicí Velké Valy je plánováno na 22. květen, komplexní předání stavby se zprovozněním i kruhového objezdu u železniční polikliniky, a tedy obnovení normálního průjezdu městem by mělo proběhnout 3. září.

Kvůli uzavírce ulice před hlavní bránou nymburské nemocnice musely být přemístěny buňky „vstupního filtru“ nemocnice k zadnímu vchodu v Nerudově ulici. Tam je každému při vstupu změřena teplota a dostane ústenku a obličejový štít.

Reklama

Výběr článků

Načítám