Hlavní obsah

Projekt Kraje pro bezpečný internet zná své vítěze

Novinky, Alena Lochmannová

Vyhlášení vítězů a předání cen úspěšným řešitelům soutěžního kvízu a vítězným školám s nejvyšší účastí jejích žáků v rámci projektu Kraje pro bezpečný internet se uskutečnilo v sále zastupitelstva na krajském úřadě v Plzni.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Ceny předávali náměstek hejtmana Ivo Grüner a za společnost Microsoft Václav Koudele.

Článek

Ceny předávali náměstek hejtmana Ivo Grüner a za společnost Microsoft Václav Koudele. Společnost Microsoft dodala pro vítěze věcné ceny, Plzeňský kraj věnoval finanční odměny zúčastněným školám, nově také vítězům novinky letošního ročníku nadstavbového Kvízu PLUS.

Na krajském úřadě si ve čtvrtek 19. ledna hodnotné ceny a šeky na nákup zboží v hodnotě až 8 tisíc korun převzalo celkem 11 žáků a zástupci tří základních a jedné střední školy.

„Jsme velice rádi, že účast v projektu se neustále navyšuje. Právě to je důkazem, že mladí o nebezpečí na internetu ví a nepodceňují ho,” uvedl náměstek hejtmana Ivo Grüner.

Kraje pro bezpečný internet je projekt Asociace krajů České republiky, do kterého je zapojeno již všech 14 krajů. Záštitu nad ním převzalo Národní centrum kybernetické bezpečnosti a jeho partnery jsou například i společnosti Microsoft, Česká pošta a Česká pojišťovna. Finančně byl zajištěn jednak z příspěvků krajů a dále z dotačního programu Ministerstva vnitra České republiky. Věcné dary pro vítěze dodala společnost Microsoft s.r.o.

V roce 2016 využíval projekt v minulých letech vytvořené e-learningové lekce pro žáky, učitele, sociální pracovníky, rodiče a dospělé, zaměstnance a příslušníky Policie ČR, které byly rozšířeny o další témata. Zcela nově byla vytvořena sada deseti videospotů pro seniory.

Do soutěžního kvízu se v celé České republice zaregistrovalo celkem více než 28 000 žáků základních a středních škol, z nichž jej úspěšně absolvovalo téměř 13 000. Z tohoto počtu bylo 2102 žáků z Plzeňského kraje, který se tak stal nejúspěšnějším ze všech krajů. Novinku, kterou byl nadstavbový Kvíz PLUS, zvládlo téměř 400 žáků tohoto kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám